Het marktplein van Apeldoorn staat vol met hekken en obstakels voor de Mountainbike Streetrace die vandaag plaatsvindt. Marco en ik wandelen een rondje om het parcours te verkennen. De route slingert een paar keer heen en weer over het plein voordat hij in het stadhuis verdwijnt. Binnenin hangt het helemaal vol met Italiaanse wielershirts. Dat is nog eens een entree!

Giro Apeldoorn 126

Oefenrondje

Rond half 2 gaat de baan open voor mountainbikers die willen oefenen. Ik ga niet meedoen aan de wedstrijd want ik ben geen geoefende mountainbiker, maar ik zie mijn kans schoon om even een testrondje over de baan te maken. Peter geeft me een elektrische mountainbike. Cool! Hiermee kan ik het parcours wel trotseren.

Op volle kracht vooruit!

Met de e-mountainbike van Peter scheur ik op vol tempo op mijn eerste obstakel af. De elektrische ondersteuning geeft me genoeg snelheid om over de heuvel heen te komen en ik vlieg nog net niet door de lucht. Dat is wel anders bij sommige mede-fietsers, want die zetten nog eens extra aan en schieten de lucht in. Sommigen ervan gaan direct onderuit in de bocht die erna komt. Oeps… Gelukkig is dit nog een oefenrondje!

Merida City Mountainbike, Apeldoorn copy

Dwars door het stadhuis

Ik rijd omhoog en maak een bocht linksaf het stadhuis in. Dit stukje ken ik en is makkelijk te doen… Ahum! Aan het einde kom ik door de deur en rechtsaf gaat de route de trap af! Hier heb ik ècht geen ervaring mee.. Gelukkig ziet niemand mij als ik niet-zo-charmant naar beneden hobbel.

Met verse energie rijd ik om het stadhuis heen naar de vrachtwagen op het marktplein. Aan de achterkant omhoog en aan de zijkant er weer uit. Er volgen nog een aantal obstakels van verschillende hoogtes en vormen. Ik ga er steeds zelfverzekerder en harder overheen. Dit is leuk!!

Adrenalinekick

Aan het einde van het parcours heb ik een enorme grijns op mijn gezicht. Mijn handen trillen van de adrenaline. Wat een kick geeft dit!

De ‘echte’ race

Ik snap Europees kampioen Jeroen van Eck wel dat hij hier verslaafd aan is. Ik stel me op aan de zijlijn om hem en de anderen aan te moedigen. Uiteindelijk wordt Laura van Regenmortel de trotse winnares van het spektakel.

Giro Apeldoorn 070

Meedoen aan de Mountainbike Streetrace in Apeldoorn?

Website: https://www.facebook.com/MountainbikeStreetraceApeldoorn/

Lees verder

Lees verder over fietsen of dingen om te doen op de Veluwe.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan.

8 Comments

Write A Comment