Museum More in Gorssel is net geopend en trekt nu al 3000 bezoekers per week, dat is ruim boven verwachting! Geen wonder, want de collectie schilderijen is er één om U tegen te zeggen. Alsook het gebouw dat dankzij het vele glas en licht een open indruk maakt.

Dag 28_019

De muren zijn gemaakt van 6500 stukken Frans leisteen.

Dag 28_005

Neem bijvoorbeeld dit schilderij van Sal Meijer. Een schilderij met een verhaal. Men dacht namelijk dat het ging om een Amsterdamse gracht, alleen wisten ze niet welke. Er werd een oproep in de Telegraaf gedaan en er kwam binnen een uur reactie. Wat bleek? Het was geen Amsterdamse gracht, maar de Delftse Vaart in Rotterdam!

Dag 28_015

Of deze, een schilderij van Carel Willink. Hij is gemaakt in 1933, de tijd waarin een zappelin over Amsterdam vloog.

Dag 28_024

Deze foto is gemaakt in het atelier van Carel Willink. Hij maakte dit portret van zijn vrouw Mathilde bij wijze van afscheid toen zij uit elkaar gingen. Het schilderij hangt in Museum More, net als deze foto en ook de originele jurk komt er binnenkort bij.

De collectie wisselt een paar keer per jaar. Daarnaast heeft de eigenaar Kasteel Ruurlo aangekocht en daar komt in 2017 ook een tentoonstelling in.

Wil je Museum MORE een bezoeken?

Website: http://museummore.nl/

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Hier verzamelt ze verhalen over kastelen, interactieve musea, natuurgebieden, buitensport en stedentrips in Nederland.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

17 Comments

Write A Comment