Museum More in Gorssel trekt duizenden bezoekers per week. Logisch, want de collectie schilderijen is er één om U tegen te zeggen, net als het indrukwekkende gebouw dat dankzij het vele glas en licht een open indruk maakt.

De entree

Museum More in Gorssel heeft een indrukwekkende entree. De lichte hal met glazen trappen is omgeven door muren die zijn gemaakt van 6500 stukken Frans leisteen.

Museum More in Gorssel

Een schilderij met een verhaal

Dit schilderij van Sal Meijer is één van de vele schilderijen met een verhaal. Men dacht namelijk dat het ging om een Amsterdamse gracht, alleen wisten ze niet welke. Er werd een oproep in de Telegraaf gedaan en er kwam binnen een uur reactie. Wat bleek? Het was geen Amsterdamse gracht, maar de Delftse Vaart in Rotterdam!

Museum More in Gorssel

Of deze, een schilderij van Carel Willink. Hij is gemaakt in 1933, de tijd waarin een zappelin over Amsterdam vloog.

Museum More in Gorssel

Deze foto is gemaakt in het atelier van Carel Willink. Hij maakte dit portret van zijn vrouw Mathilde bij wijze van afscheid toen zij uit elkaar gingen. Het schilderij hangt in museum MORE, net als deze foto en ook de originele jurk komt er binnenkort bij.

Museum More in Gorssel

De collectie van het museum wisselt een paar keer per jaar. Daarnaast heeft de eigenaar Kasteel Ruurlo aangekocht en daar komt in 2017 ook een tentoonstelling in.

Wil je Museum MORE in Gorssel bezoeken?

Ga naar de website voor meer informatie.

Overnachten in de buurt van Museum MORE

Dit artikel werd geschreven op dag 28 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

17 Comments

Write A Comment