Vandaag was ik bij de Nijmeegse Vierdaagse die dwars door het dorp Elst kwam. Ik sprak er diverse mensen die aan de vierdaagse meedoen èn mensen die langs de kant urenlang staan te wachten op een glimp van hun held.

Het is druk in Elst. Jaarlijks doen zo’n 44.000 mensen mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. Ze lopen dagelijks afstanden van 30, 40 of 50 kilometer door de mooie provincie Gelderland.

De meeste mensen die meedoen aan de Vierdaagse, trainen daar een aantal maanden voor. Lees in het blog van Wanda hoe je het beste kunt trainen voor de Vierdaagse.

Videoverslag van de Nijmeegse Vierdaagse in Elst

Meer weten over de Nijmeegse Vierdaagse?

Lees ook het verhaal van de militairen van Militair kamp Heumensoord, die meedoen aan de Vierdaagse of bekijk de website van de Nijmeegse Vierdaagse.

Dit artikel werd geschreven op dag 19 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken.

Heb jij ook iets bijzonders gezien tijdens de Nijmeegse Vierdaagse? Laat het me weten in de comments hieronder!

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

11 Comments

  1. Gisteren ben ik op de Ramblas (tussen het station en keizer karel plein) naar de stand van het MuZIEum geweest en daar hun testjes gedaan, Erg leuk, en ben nu erg benieuwd een keer naar het museum te gaan! Je kan daar allemaal dingetjes doen met een wazige bril of blinddoek op om een klein beetje te merken hoe het is om blind/slechtziend te zijn. Ze staan er nog de hele week!

  2. In Grave in een gymnastiek zaal slapen en eten zo’n 40 mensen met een link naar Brandweer Rotterdam. Onderweg staan dan dagelijks zo’n 4 posten met eten en drinken voor allemaal!!!!

Write A Comment