“Je voelt als kind de spanningen in huis” vertelt mevrouw Kempink over haar jeugd in een huis vol onderduikers. Ze was 4 jaar toen de oorlog begon en al snel kwam een Duitse commandant in hun voorkamer kantoor houden. Dat weerhield haar ouders er niet van om onderduikers binnen te laten. Die werden op zolder verstopt; in het hol van de leeuw! Geen enkele onderduiker is er ooit gevonden door de Duitse soldaten.

Het Onderduikersmuseum in Aalten

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Hier verzamelt ze verhalen over kastelen, interactieve musea, natuurgebieden, buitensport en stedentrips in Nederland.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

7 Comments

  1. prachtige foto’s Mirre wat vond je er zelf van om door dat gat te kruipen en het idee wat er achter gezeten heeft ik vind het indrukwekkend dit hebben veel Veluwenaren mee gemaakt

    • Ja ik hoor veel oorlogsverhalen hier in Gelderland, maar het lag dan ook precies in de vuurlinie.. Veel mensen die het meegemaakt hebben willen er nu graag over praten zodat de verhalen niet verloren gaan.

Write A Comment

Schrijf je in voor leuke
tips in je mailbox!