Wie is de Nederlandse Toerist?

Hallo! Ik ben Mirre. Ik ben een Nederlandse toerist, net als jij.

Toerisme in Nederland

Mijn liefde voor Nederland begon gek genoeg niet in Nederland, maar tijdens mijn reizen in het buitenland, waarover ik blog op www.MirreOpReis.nl. Hoe verder ik van huis ging, hoe meer ik ook ons kleine lage landje begon te waarderen, waarvan het grootste gedeelte zó is ingericht zoals wij Nederlanders dat het liefste hebben. Dat betekent dat er ook op toeristisch gebied ontzettend veel te zien en te doen is.

Nederland fietsland

Nederland is bij uitstek een fietsland en dat is dan ook iets dat ik graag en veel doe. Zo fietste ik bijvoorbeeld 5000 kilometer door Gelderland en ontdekte ik Hof van Twente op de fiets. Daarbij schreef ik blogs over de bezienswaardigheden onderweg, zoals klimbossen, dierentuinen en musea. Ook schreef ik over de evenementen, die voornamelijk in de zomer plaatsvonden.

Mirre-start-vanaf-Radio-Kootwijk-uitgezwaaid-door-toeristische-ondernemers-1024×681-1

Na honderd dagen fietsen had ik nog steeds niet alles in Gelderland gezien, laat staan in de rest van Nederland! Daarom is De Nederlandse Toerist een project zonder einde.

Plannen voor 2020

In de zomer van 2020 ben ik van plan om de LF Maasroute te fietsen, van Maastricht naar Rotterdam. Die is bijna 500 kilometer lang. Ik ga om de dag fietsen en om de dag bloggen en video’s monteren. Zo laat ik jullie de allermooiste en leukste plekjes langs de route zien!