Wie is De Nederlandse Toerist?

Op De Nederlandse Toerist komen maandelijks meer dan 20.000 bezoekers die houden van fietsen in Nederland. Ik belicht de mooie steden, leuke bezienswaardigheden en gezellige horecagelegenheden die je onderweg kunt tegenkomen.

Auteur: Mirre Oost

Mijn naam is Mirre, ik ben een avontuurlijke toerist die houdt van fietsen, varen en backpacken. Mijn liefde voor Nederland begon tijdens mijn fietstocht van 100 dagen door Gelderland. We hebben mooie natuurgebieden in Nederland en op toeristisch gebied is hier ontzettend veel te zien en te doen.

Mirre-start-vanaf-Radio-Kootwijk-uitgezwaaid-door-toeristische-ondernemers-1024×681-1
Na honderd dagen fietsen had ik nog lang niet alles van Gelderland gezien, laat staan in de rest van Nederland! Daarom is De Nederlandse Toerist een project zonder einde.

Na mijn tocht door Gelderland fietste ik verder door Hof van Twente en langs de IJssel volgde ik de LF Hanzeroute. Onderweg schreef ik blogs over de bezienswaardigheden zoals natuurgebieden, steden, klimbossen, evenementen en musea en kwam ik regelmatig in de media.

Mirre op de fiets-2

Ik schrijf de artikelen om het toerisme in eigen land te promoten, want Nederland is een prachtig land. Door fietsroutes (en soms wandelroutes) te beschrijven én te filmen, hoop ik dat meer mensen eropuit trekken om ons mooie land beter te leren kennen. Met veel plezier laat ik al die prachtige gebieden zien die Nederland rijk is!

e-Veluwe

Naast het maken van fietsroutes voor De Nederlandse Toerist, werk ik bij Fietslabyrint om videobeelden van routes te maken, zodat je die thuis kunt herbeleven op een hometrainer. Ik maak ook routebeschrijvingen en beeldmateriaal voor tijdschriften en voor andere websites.

Spanderswoud-Mirre-Oost-op-de-fiets-011

Voor meer informatie over mij, kun je mijn LinkedIn pagina bekijken. Je mag me gerust toevoegen als je een goed idee hebt!

Plannen voor 2022

Deze zomer fiets ik weer dwars door Nederland om verslag te doen van de mooiste plekken en bezienswaardigheden. Om te beginnen stel ik een nieuwe route over Eiland IJsselmonde samen, fiets ik drie dagen lang over de LF Friese Zuiderzeeroute, ga ik vier dagen fietsen in Zuid-Limburg én ik ga naar Duitsland om te fietsen langs de Elbe. Ook ga ik regelmatig op pad om fietsvideo’s te maken voor Fietslabyrint.