Wie is de Nederlandse Toerist?

De Nederlandse Toerist ontvangt op de website meer dan 20.000 bezoekers per maand, die houden van fietsen in Nederland. Wij belichten de mooie steden, leuke bezienswaardigheden en gezellige horecagelegenheden die u onderweg kunt tegenkomen.

Auteur: Mirre Oost

Mijn naam is Mirre, een avontuurlijke toerist die houdt van fietsen, varen, paardrijden, backpacken en kamperen. Mijn liefde voor Nederland begon gek genoeg niet in hier, maar tijdens mijn reizen in het buitenland waarover ik blogs schreef op www.MirreOpReis.nl. Hoe verder ik van huis ging, des te meer ik ons lage landje begon te waarderen. We hebben mooie natuurgebieden en op toeristisch vlak is hier ontzettend veel te zien en te doen.

Mirre op de fiets-2
e-Veluwe

Nederland fietsland

Nederland is bij uitstek een fietsland en dat is dan ook iets dat ik graag en veel doe. Zo fietste ik bijvoorbeeld 5000km door de Gelderse Streken en ontdekte ik Hof van Twente op de fiets. Afgelopen zomer fietste ik de LF Hanzeroute langs de IJssel. Onderweg schreef ik blogs over de bezienswaardigheden zoals steden, klimbossen, evenementen en musea en kwam ik regelmatig in de media.

Mirre-start-vanaf-Radio-Kootwijk-uitgezwaaid-door-toeristische-ondernemers-1024×681-1
Na honderd dagen fietsen had ik nog lang niet alles van Gelderland gezien, laat staan in de rest van Nederland! Daarom is De Nederlandse Toerist een project zonder einde.

Wie ben ik?

Naast reisjournalist ben ik cameravrouw en drone piloot. Ik werk voor de nationale televisie (o.a. camerawerk voor First Dates) en ik maak drone opnames voor horecabedrijven, accommodaties en Bureaus voor Toerisme. Ik schrijf artikelen om het toerisme in eigen land te promoten, want Nederland is een prachtig land. Zo hoop ik dat Nederlanders vaker genieten van ons eigen land, in plaats van ergens anders naartoe te reizen. Ik laat met veel plezier al die prachtige gebieden zien die Nederland rijk is! Bekijk mijn LinkedIn profiel voor meer informatie: https://www.linkedin.com/in/mirreoost/nl

Spanderswoud-Mirre-Oost-op-de-fiets-011

Plannen voor 2021

Deze zomer fiets ik weer dwars door Nederland om verslag te doen van de mooiste plekken en bezienswaardigheden.