Wie is De Nederlandse Toerist?

Op De Nederlandse Toerist komen maandelijks meer dan 20.000 bezoekers die houden van fietsen. Behalve leuke fietsroutes, die ik zelf heb uitgestippeld, lees je hier over mooie steden, leuke bezienswaardigheden en gezellige horecagelegenheden die je onderweg kunt tegenkomen.

Auteur: Mirre Oost

Mijn naam is Mirre, ik ben een avontuurlijke toerist en ik ben gek op fietsen. Mijn liefde voor het fietsen begon tijdens mijn fietstocht van 100 dagen door Gelderland. We hebben mooie natuurgebieden in Nederland, en ook qua activiteiten en bezienswaardigheden is in ons kleine landje ontzettend veel te zien en te doen.

Mirre-start-vanaf-Radio-Kootwijk-uitgezwaaid-door-toeristische-ondernemers-1024×681-1
Na honderd dagen fietsen had ik nog lang niet alles van Gelderland gezien, laat staan in de rest van Nederland! Daarom is De Nederlandse Toerist een project zonder einde.

Na mijn tocht door Gelderland fietste ik verder door Hof van Twente en langs de IJssel volgde ik de LF Hanzeroute. Onderweg schreef ik blogs over de bezienswaardigheden zoals natuurgebieden, steden, klimbossen, evenementen en musea en kwam ik regelmatig in de media.

Mirre op de fiets-2

Ik schrijf de artikelen om fietstoerisme te promoten, want op de fiets kun je ontzettend veel zien en meemaken. Nederland is een prachtig land en ook vlak over de grens kun je je hart ophalen. Al na een paar minuten op de fiets begin ik te verzuchten ‘Wat heerlijk, wat is het hier mooi!’ en dat geluk gun ik iedereen. Door fietsroutes en bezienswaardigheden te beschrijven én te filmen, hoop ik dat meer mensen eropuit trekken om de nabije omgeving beter te leren kennen. Met veel plezier laat ik al die prachtige gebieden zien.

e-Veluwe

Maar ook over de grens kun je prachtige tochten maken! Die vind je allemaal terug op deze website. Naast het maken van leuke fietsroutes voor De Nederlandse Toerist, maak ik ook routebeschrijvingen en beeldmateriaal voor tijdschriften en schrijf ik voor andere websites zoals NatureScanner.

Spanderswoud-Mirre-Oost-op-de-fiets-011

Voor meer informatie over mij kun je mijn LinkedIn pagina bekijken. Je mag me gerust toevoegen als je een goed idee hebt!

Plannen voor 2024

Deze zomer fiets ik weer dwars door Nederland om verslag te doen van de mooiste plekken en bezienswaardigheden. Ook staan een aantal meerdaagse fietsroutes op de planning.