Overnachten op de Veluwe

Hier vind je leuke plekken om te overnachten op de Veluwe. Van gezellige hotels tot sfeervolle B&B’s.

Bilderberg hotel de Keizerskroon, Apeldoorn

Prachtig gelegen aan de rand van Paleis het Loo staat het Bilderberg hotel de Keizerskroon. In dit hotel wacht een heel hartelijk ontvangst van de vriendelijke personeelsleden. Geniet van de ruime kamer en van het zwembad met sauna op de bovenste verdieping. Sommige gasten blijven zelfs een week!

Boek deze overnachting!

ZENZEZ hotel & lounge, Apeldoorn

Vlakbij het centrum van Apeldoorn vind je dit stijlvolle lounge-hotel in een gerenoveerde Jugendstilvilla uit 1904. Bijkomen doe je hier! Er is ook een lunchrestaurant.

Boek deze overnachting!

Caming-de-Pampel-2-24_1

Camping de Pampel, Hoenderloo

Gezellige camping middenin de natuur en van alle gemakken voorzien. Met zwembad, winkel, snackbar en fietsenverhuur. Vlakbij Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Boek deze overnachting!

Boutique hotel de Sterrenberg, Otterlo

Stijlvol ingericht hotel aan de rand van Nationaal Park de Hoge Veluwe. Een ruime kamer met bad en grote ramen die uitzicht geven op de prachtige omgeving. Ook kun je hier heerlijk eten. Persoonlijke, doch subtiele, aandacht van het personeel zorgt voor de finishing touch.

Boek deze overnachting!

Landal Heideheuvel, Beekbergen

Vlak onder Apeldoorn, middenin de bossen van Beekbergen ligt dit fijne huisjespark met vriendelijk personeel en eekhoorntjes rondom het huisje. Neem je fiets mee, want er zijn mooie fietsroutes. Er is een Escape Room vlakbij en je kunt een ritje maken met de Veluwsche Stoomtrein.

Boek deze overnachting!

Fletcher hotel Klein Zwitserland, Heelsum

Als een verzopen katje kwam ik bij dit hotel aan en wat werd ik ontzettend lief opgevangen! Tot in de puntjes werd er voor mij en voor de andere gasten gezorgd. Heerlijk thuiskomen. Het naastgelegen restaurant “De Kromme Dissel” is gewaardeerd met een Michelin-ster.

Boek deze overnachting!

B&B De Breken, Heerde

Slapen in een bedstee! Vriendelijk ontvangst door de eigenaresse die je helemaal in de watten legt met een heerlijk uitgebreid ontbijt.

Boek deze overnachting!

Europarcs resort de Wije Werelt, Otterlo

De perfecte uitvalsbasis voor fietstochtend over de Veluwe, heidevelden en door bossen. Je kunt hier kamperen, maar ook slapen in een jagershut (zie foto’s) of in één van de nieuwe, mooi ingerichte zwerfhutten (tot 8 personen). Er is een zwembad, geitenboerderij en wie weet kom je er herten en wilde zwijnen tegen!

Boek deze overnachting!

Landal Coldenhove in Eerbeek

Bungalowpark en camping temidden van de Veluwezoom waar je mooi kunt wandelen en fietsen. Coldenhove heeft onder andere een zwembad, speeltuin, restaurant en fietsenverhuur.

Boek deze overnachting!

B&B Via Quidam in Vaassen

Naast de kerk in Vaassen vind je B&B Via Quidam waar je ontvangen wordt door de gezellige eigenaresse Elly. Je kunt er heel mooi buiten zitten. Er is een keuken en ’s ochtends staat een heerlijk ontbijt voor je klaar.

Via Quidam ligt vlakbij Sauna de Veluwse Bron.

Boek deze overnachting!

B&B De Bleeke Hoeve, Uddel

De Bleeke Hoeve ligt aan de rand van het Kroondomein (behorend bij Paleis Het Loo), een beschermd natuurgebied waar niet veel bekendheid aan gegeven wordt. Daardoor trekt het weinig bezoekers en heb je het Blekemeer, het Uddelermeer, de heidevelden, de herten en de wilde zwijnen voor jezelf. Als je goed kijkt, dan kun je de reeën zelfs vanuit de gelagkamer van de Bleeke Hoeve zien. Eigenaren Ria en Riex vertellen je graag meer over de omgeving. Ze koken trouwens ook heerlijk.

Boek deze overnachting!

Hotel de Mallejan, Vierhouten

Prettige sfeer in dit hotel aan de rand van een groot heidegebied. Je kunt hier buiten eten in het zonnetje. Schijnbaar leeft hier in de buurt de grootste kolonie vliegende herten, maar ze blijven zeldzaam dus we hebben ze helaas niet gespot.

Boek deze overnachting!

Camping de Paalberg, Ermelo

Ik heb hier geslapen in een blokhut, maar je kunt ook overnachten in een tent of bungalow. Met zwembad, klimbos en pannenkoekenhuis ’t Jagersnest waar ze de lekkerste pannenkoeken bakken.

Boek deze overnachting!

B&B Natuurlijk Goed, Oosterwolde

Een zacht bed, rustige omgeving en eten uit eigen tuin. Er zijn varkens, een groente- en fruittuin en bijen voor de honing. Binnen is ook ruimte voor het organiseren van vergaderingen.

Boek deze overnachting!

Vakantiepark Heihaas, Putten

Prachtige gelegen in een bosrijke omgeving en een mooie uitvalsbasis voor talloze fietstochten.

Boek deze overnachting!

Verblijf in Elburg

Deze vesting / hanzestad móet je gezien hebben. Neem bijvoorbeeld een stadsrondleiding. In 1 dag kun je er langs alle musea en de historie van de stad opzuigen. Als je ’s avonds over straat loopt, waan je je in een soort Venetië zonder kanalen. De gezellige straatverlichting en vrolijke mensen zorgen voor een goede sfeer. Ik verbleef in Pension stad Elburg, maar deze bestaat niet meer. Je kunt wel overnachten in de hoog aangeschreven B&B De Kleine Vesting of in Boutique Hotel Elburg.

Hotel Baars in Harderwijk

Puur genieten. Een grote kamer met zachte bedden, tv, koelkast en een bubbelbad!! Eet niet teveel, zodat je nog ruimte overhoudt voor het “grand dessert” 😉 Wil je meer zien van Harderwijk? Neem dan een stadsrondleiding of ga varen in Harderwijk.

Boek deze overnachting!

Heb je zin om de omgeving te verkennen? Bekijk ook onze fietsroutes op de Veluwe en leuke uitjes op de Veluwe.