Rondom Zevenaar zat in de 15e eeuw veel klei in de grond en met behulp van een enorme oven werden daar bakstenen van gemaakt. Later werd het een dakpannenfabriek die nog bleef bestaan tot 1982. Nu is de Panoven in Zevenaar veranderd in een museum.

Dag 48_003

Bij Buitengoed de Panoven kun je traditioneel stenen bakken en dat is precies wat we vandaag gaan doen:

Verblijf bij de Panoven

Om de oude Panoven heen is een groot buitengebied waar je onder andere kunt slapen, eten en waar je allerlei activiteiten en excursies kunt doen.

Bezoek de Panoven in Zevenaar

Website: www.panoven.nl

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van activiteiten, musea, steden, hotels en horecagelegenheden in Nederland. Dus volg de Nederlandse Toerist op social media! Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

41 Comments

  1. Mijn opa was ook smid en volgens de verhalen zou er nog een hek van hem in het Openluchtmuseum staan. Maar zelf zou ik het niet weten.

  2. Achter een weefgetouw zitten en bijna meditatief je eigen linnen weven. Mooi lijkt me dat.
    En Mirre: hou je het vol met al die regen en wind? Ik moest wel aan je denken toen ik het steeds met bakken uit de lucht zag komen! Sterkte hoor….de

Laat een reactie achter