Als toerist in eigen land móet je de heide op de Posbank in bloei hebben zien staan! De heide op de Posbank bloeit van half augustus tot half september en dit is dus de beste tijd om een rondje over de Posbank te fietsen. Deze fietsroute is 44 kilometer lang en is behoorlijk heuvelachtig. Je kunt bij Bezoekerscentrum Rheden de auto parkeren en een elektrische fiets huren. Het is meteen een goed startpunt voor deze route over de hei.

De exacte route via knooppunten en de gpx van het Rondje Posbank vind je onderaan dit artikel. Wil je liever een georganiseerde fietsreis boeken? Bekijk dan de fietsvakanties in Nederland.

Startpunt: Bezoekerscentrum Rheden

De Posbank is onderdeel van de Veluwezoom en het plaatsje Rheden ligt aan de rand van het natuurgebied. Je kunt met de trein naar Rheden, of navigeer met de auto naar het Bezoekerscentrum Veluwezoom. Hier kun je terecht voor een lekker kopje koffie, er is informatie over het gebied en je kunt er fietsen huren (van gewone fietsen tot e-bikes en zelfs e-tandems).

Overnachten in de buurt van de Posbank

Schaapskooi Rheden

Vlakbij het bezoekerscentrum vind je de Rhedense Schaapskudde. Als je geluk hebt, dan zijn ze thuis, maar de kans is groot dat ze op de heide aan het grazen zijn. Schapen en geiten eten kleine boompjes op en zorgen er op die manier voor dat het veld open blijft en dat de heide de kans krijgt om te groeien en bloeien.

Geiten en schapen grazen op de Veluwezoom, zodat er heide kan groeien.

Heide op de Posbank

Vanaf het bezoekerscentrum begin je gelijk met een steile klim omhoog. De moeite van het klimmen wordt ruimschoots beloond, want vanaf hier heb je uitzicht over één van de mooiste heidevelden in Nederland. De heide bloeit op de Posbank van ongeveer half augustus tot half september.

Fietsroute Posbank

Er is een uitkijkpunt die leuk is om te bezoeken. Ook kun je vanaf hier een kleine wandeling maken, de hei op. Dit is de plek waar al die mooie foto’s van de Posbank worden gemaakt!

Paviljoen de Posbank

Naast het uitkijkpunt op de Posbank staat Paviljoen de Posbank. Heb je nog geen koffie gehad, dan is dit een mooie plek om lekker onder de bomen te genieten van koffie en taartjes. Ze hebben er ook een uitgebreide menukaart (met pannenkoeken!).

Paviljoen-de-Posbank
Paviljoen de Posbank is een fijne plek om te rusten, zowel aan het begin als aan het einde van de fietstocht.

Fietsroute over de Posbank

Na een heerlijk kopje koffie zijn we klaar voor de fietsroute over de Posbank. We fietsen het eerste stuk naar beneden en daarna golft het pad op en neer. Het is echt een genot om hier te fietsen op een mooie dag als deze en de paarse kleuren zijn een lust voor het oog!

Posbank fietsen: Fietsroute over de Posbank.
Fietsroute Posbank fietsen

De fietsroute gaat door heidevelden, bossen en komt ook nog langs een zandverstuiving. Hier op de Veluwezoom en de Posbank kun je eindeloos mooie routes fietsen.

Overnachten in de buurt van de Posbank

Routebeschrijving

Wil je over de Posbank fietsen, volg dan de volgende knooppunten: 53, 25, 65, 66, 34, 67, 24, 1, 68, 32, 87, 96, 16, 95, 41, 21, 98, 61, 74, 63, 83, 85, 12, 53.

Bekijk de volledige route op route.nl/posbank.

Tip: In het artikel over de Fietsknooppunten lees je hoe het precies werkt.

Verder fietsen

Wil je nog meer mooie heide fietsroutes doen? Ga dan ook eens fietsen in Nationaal Park de Hoge Veluwe, op het Dwingelderveld of over de Ginkelse heide, die beide knalpaars worden in augustus. Of ga een keer een rondje Hilversum fietsen, want ook rondom Hilversum kleurt de heide knalpaars. Bekijk ook de andere fietsroutes op de Veluwe.

Georganiseerde fietsvakantie

Wil je op fietsvakantie, maar niet teveel tijd besteden aan het organiseren ervan? Specialisten hebben mooie fietsvakanties in Nederland en fietsvakanties in Europa voor je uitgestippeld. Bekijk deze prachtige fietsreizen en geniet van al het moois dat de diverse landen te bieden hebben!

Fietsvakantie-Nederland-boeken

Tip! Bekijk de fietsvakanties met vroegboekkorting:
Fietsvakanties in Nederland
Fietsvakanties in Europa

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

1 Comment

  1. Wat een leuke route. Wij zoeken het vaak ver van huis, maar door Corona gaan we toch maar dichtbij op zoek naar leuke uitjes. Dit rondje gaan we zeker doen!

Write A Comment