De Ri4daagse is een wandeltocht langs de Waal en is een stuk minder massaal dan de Vierdaagse van Nijmegen: Er doen dit jaar 150 mensen aan mee, die ook nog eens opgedeeld worden in twee groepen. Je “struint”, lekker op je eigen gemak, over de oevers van de Waal. Soms steek je over met een pontje, soms fiets je een stukje en er zit altijd een uitgebreide lunch bij.

Dag 46_041

Bij het startpunt ontmoet ik al snel een paar gezellige mensen bij wie ik aan mag haken. Dit is voor hun al dag 3, dus ze kennen elkaar al. We lopen het eerste stuk over de weg, maar al snel duiken we de wildernis in richting het water. Olietankers schuiven langzaam voorbij terwijl wij ons een weg banen over het zand en de stenen. Af en toe komen we een groepje koeien tegen, maar die nemen niet eens de moeite om op te kijken. Hier hangt serene rust.

We kletsen wat en eten een banaan voor wat energie. Verder gebeurt er niet zoveel.

Lunch in Slot Doddendael

Halverwege de tocht mogen we aanschuiven bij de lunch in het prachtige Slot Doddendael. Ze hebben soep, broodjes en zoetigheden voor ons klaargezet en dat gaat er na zo’n wandeling goed in!

De wandelaars zijn pas halverwege hun tocht van vandaag. Op de terugweg mogen ze een kijkje nemen in “De Tempelhof” waar ik gisteren een blog over schreef. Een mooie kans, want ik hoorde dat deze privé-tuin drie jaar geleden voor het laatst opengesteld was.

Ikzelf heb andere plannen: Ik pak mijn fiets, steek met het pontje de Waal over en koers richting een nieuw avontuur. Op naar Elst!

Meedoen aan de Ri4daagse?

Website: Ri4Daagse.nl

Dit artikel werd geschreven op dag 46 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

11 Reacties

  1. Als je tijd over heb neem dan eens contact op met Martijn Horst. Die kan je veel vertellen over gortel en omgeving. Leuk als jij je boek gaat uitbrengen

Reageren