Wellnesscentrum Thermen Bussloo is één van de mooiste en meest luxe wellness centra in Nederland.  Je kunt hier ook overnachten en via een ondergrondse tunnel naar de sauna lopen.

Zweet parelt van mijn lichaam af. Mijn hart gaat tekeer. De tropische regenbui is net begonnen en zodra het water de hete kolen raakt, stijgt het op als loeihete waterdamp. Als rasechte koukleum heb ik altijd al een voorliefde gehad voor de warme jungle, maar vandaag ben ik in de Thermen van Bussloo.

Het Hof van Eden

Ik had nooit gedacht dat ik naar een sauna zou gaan, want misschien ben ik daar wel te preuts voor. Nu is het net alsof ik in een Romeins badhuis ben beland. Niemand hier schaamt zich ervoor naakt te zijn. Het belangrijkste is hier: “Genieten” en daar is niet veel voor nodig.

bussloo1

In een bloemrijke tuin met vlinders leiden ronde paadjes naar sauna’s die verscholen liggen tussen de bomen. Ik begin met de oceaansauna. Blauwe verlichting en een zachtjes ruisende zee geven me het gevoel op de golven te drijven. In de Himalaya Zoutkristalgrot schijnen helende ionen rond te zweven en vanuit de Panorama-sauna heb ik prachtig uitzicht over een meer.

In de tuinen tussen de sauna’s is volop ruimte om te loungen en te zonnen op één van de vele ligbedden of in een hangmat. Alles is hier zo gemoedelijk en vanzelfsprekend, als ware het een Hof van Eden.

Een vurige dans

Vandaag lopen hier zo’n 1000 mensen rond. Het is druk in de Kelo Aufguss sauna. We zitten klaar voor de ‘show’: Een stoere man in motorkleding betreedt de ruimte en vertelt een fictief verhaal over zijn motorclub. Het was hem alles, totdat zijn beste vriend overleed in een gevecht. Nu kan hij twee dingen doen: Terugvechten of kiezen voor zijn gezin.
Hij gooit ijs en water op de hete kolen en in een vurige dans met de handdoek wappert hij ons de warme lucht toe. Vechtlustige en emotionele muziek wisselen elkaar af. Het zweet druipt van mijn lichaam, maar ondanks dat geeft het verhaal me kippenvel. Een sauna-ervaring die ik niet snel zal vergeten!

bussloo2

Nog één duik in het koude dompelbad en dan ga ik snel iets eten, want ik heb trek gekregen van al dat gezweet. In het restaurant heerst een andere vorm van ontspanning: Uit de speakers klinkt Afrikaanse muziek met Indiase invloeden. Ik zoek een fijne loungestoel uit en bestel een piña colada en naan brood met hummus, aubergine- en yoghurtdip. Het wordt geserveerd op een kleurig beschilderd bord. Elke hap is een genot. Voor wie op zoek is naar perfectie; hier kun je het vinden.

Overnachten in Thermen Bussloo

Thermen Bussloo is één van de mooiste wellness centra van Gelderland en ernaast staat een hotel met de lekkerste bedden waar ik ooit in heb geslapen, dus als je nóg meer tot rust wilt komen dan moet je hier zeker een overnachting boeken.

Thermen Bussloo bezoeken

Bij Thermen Bussloo zijn ze klantvriendelijk en het is er schoon en netjes. De bedden in het hotel zijn super zacht. Minpuntje is het er vaak erg druk is (met een reden, maar toch) en de lunchkaart is er minimaal en aan de dure kant. Toch heb ik er enorm van genoten en is dit qua faciliteiten één van mijn favoriete sauna’s.

Bekijk voor meer informatie de website: www.thermenbussloo.nl

Bekijk ook onze andere artikelen over Wellness.

Dit artikel werd geschreven op dag 34 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken.

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

29 Reacties

Reageren