Sauna De Veluwse Bron heeft regelmatig aanbiedingen en is daarom bij veel sauna liefhebbers bekend. Deze sauna op het randje van de Veluwe heeft een groot terrein met veel sauna’s en baden.

Het is niet zo druk vandaag, ondanks dat het stralend mooi weer is. Het is nog vroeg en misschien wel té vroeg om in de hete sauna’s van de Veluwse Bron plaats te nemen. Sommige mensen zitten nog aan het ontbijt, anderen luieren wat in de ligstoelen aan het meer en weer anderen liggen relaxed wakker te worden in het bubbelbad.

Eerder ging ik al naar de Thermen Bussloo en Sauna Palestra in Braamt. De Veluwse Bron in Emst is héél anders. Ze hebben allebei hun eigen charme. Waar Bussloo de sauna gasten in de weelderige bloementuin een beschut plekje biedt, heb je bij de Veluwse Bron alle ruimte dankzij de grote ligweides die de sauna’s met elkaar verbinden.

Buiten-sauna’s

Langzaam maar zeker druppelen de sauna’s vol en ook ik besluit een kijkje te nemen. Er zijn verschillende ‘huisjes’ en elke sauna heeft een andere temperatuur en luchtvochtigheid.

Zoutsteenmijn sauna

De Veluwse sauna is bijvoorbeeld gedecoreerd met boomstammen, er is een panoramasauna en een tropisch strand. Vanuit de ‘wildsauna’ heb ik mooi uitzicht over het aangrenzende meer waarin je ook kunt zwemmen. Ze zeggen dat hier weleens herten rondlopen en dat verbaast me niets, zo aan de rand van de Veluwse bossen en heidegebieden.

Binnen-sauna’s

De vorige keer had ik er zomaar overheen gekeken, maar binnen zijn ook nog drie verdiepingen met sauna’s en baden. Weinig mensen schijnen dit te weten of ze blijven liever buiten, want het is hier veel minder druk dan op het saunaplein buiten. Soms heb je zelfs een hele sauna voor jezelf alleen. Tenminste, als je doordeweeks komt. Dat vind ik persoonlijk heel prettig, want ik vermijd liever het massale gevoel dat je in sommige hoeken van dit wellness centrum krijgt.

Balinese massage

Ik heb bij sauna De Veluwse Bron een Balinese massage geboekt. De massage is het hoogtepunt van mijn saunabezoek. De Balinese massage is een pittige ontspanningsmassage met strek-oefeningen en heerlijk geurende oliën. Mijn masseuse geeft me ook tips om voldoende rust te nemen na de massage en om voldoende water te drinken zodat mijn lichaam de afvalstoffen kan afvoeren. Helemaal ontspannen loop ik 25 minuten later de deur weer uit.

Tropisch strand

Ik bezoek nog een paar sauna’s en het Tropische Strand. Dit is als zonaanbidder helemaal aan mij besteed en hier droom ik dan ook weg naar allerlei verre oorden en stranden die ik tot nu toe heb mogen bezoeken.

IJsgrot

Tot slot koel ik af in de IJsgrot van -8 graden. Een grote blazer blaast ijskoude lucht op onze verhitte lichamen, waardoor we gaan dampen. We moeten erom lachen. De twee andere vrouwen verlaten al snel bibberend de grot. Ik houd het hier nog wel even uit, in de wetenschap dat ik straks weer zwetend op de fiets zit. Helemaal opgefrist loop ik even later het wellness centrum uit.

Ik stap weer ‘als nieuw’ op de fiets door Gelderland: Door bossen en over heidevelden naar Uddel.

Veluwse Bron bezoeken

Adres: Viskweekweg 10, 8166 KJ Emst
Website: https://veluwsebron.nl/

Bekijk ook onze andere artikelen over Wellness.

Dit artikel verscheen voor het eerst op 5 juni 2015.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment