Van sauna De Veluwse Bron heeft iedere wellness liefhebber weleens gehoord. Op dit grote natuurterrein kom je helemaal tot rust, vooral als je de tijd neemt voor de grote hoeveelheid aan sauna’s die de Veluwse Bron te bieden heeft. is

Zoutsteenmijn sauna

Eerder ging ik al naar de Thermen Bussloo en Sauna Palestra in Braamt. De Veluwse Bron in Emst is héél anders. Bij Thermen Bussloo is vrij beschut dankzij de weelderige bloementuin en hier in de Veluwse Bron is veel meer ruimte door de grote ligweides die de sauna’s met elkaar verbinden.

Buiten-sauna’s

Buiten zijn sauna’s met diverse temperaturen (van 40º tot 95º!) en diverse thema’s, zoals de Veluwse sauna gedecoreerd met boomstammen, een panoramasauna en een tropisch strand. Je kunt hier ook een duik nemen in een natuurlijk meer.

Binnen-sauna’s

De vorige keer had ik er zomaar overheen gekeken, maar binnen zijn ook nog drie verdiepingen met sauna’s en baden. Weinig mensen schijnen dit te weten of ze blijven liever buiten, want het is hier veel minder druk dan op het saunaplein buiten. Soms heb je zelfs een hele sauna voor jezelf alleen. Tenminste, als je doordeweeks komt. Dat vind ik persoonlijk heel prettig, want ik vermijd liever het massale gevoel dat je in sommige hoeken van dit wellness centrum krijgt.

Balinese massage

Ik heb bij sauna De Veluwse Bron een Balinese massage geboekt. De massage is het hoogtepunt van mijn saunabezoek. De Balinese massage is een pittige ontspanningsmassage met strek-oefeningen en heerlijk geurende oliën. Mijn masseuse geeft me ook tips om voldoende rust te nemen na de massage en om voldoende water te drinken zodat mijn lichaam de afvalstoffen kan afvoeren. Helemaal ontspannen loop ik 25 minuten later de deur weer uit.

Tropisch strand

Ik bezoek nog een paar sauna’s en het Tropische Strand. Dit is als zonaanbidder helemaal aan mij besteed en hier droom ik dan ook weg naar allerlei verre oorden en stranden die ik tot nu toe heb mogen bezoeken.

IJsgrot

Tot slot koel ik af in de IJsgrot van -8 graden. Een grote blazer blaast ijskoude lucht op onze verhitte lichamen, waardoor we gaan dampen. We moeten erom lachen. De twee andere vrouwen verlaten al snel bibberend de grot. Ik houd het hier nog wel even uit, in de wetenschap dat ik straks weer zwetend op de fiets zit. Helemaal opgefrist loop ik even later het wellness centrum uit.

Locatie Veluwse Bron

Adres: Viskweekweg 10, 8166 KJ Emst
Website: https://veluwsebron.nl/

Dit artikel verscheen voor het eerst op 5 juni 2015.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Hier verzamelt ze verhalen over kastelen, interactieve musea, natuurgebieden, buitensport en stedentrips in Nederland.

Write A Comment

Schrijf je in voor leuke
tips in je mailbox!