Per toeval kom ik terecht op de snelfietsroute Arnhem-Nijmegen. Het is een gladde en brede “rode loper” die rechtstreeks naar Nijmegen voert. De fietser die zich hierop begeeft voelt zich koning, want je krijgt opeens overal voorrang!

snelfietsroute Arnhem-Nijmegen_0490 snelfietsroute Arnhem-Nijmegen_0500

Halverwege mijn recordpoging snelfietsen krijg ik een Twitter-berichtje van Sjors van Duren. Hij werkt voor de gemeente en is mede verantwoordelijk geweest voor het aanleggen van de snelfietsroute. Hij zag me langsfietsen en vraagt of hij een stukje met me mee kan. Natuurlijk! Ik wacht hem op en even later fietsen we samen verder.

De hippe lantaarnpalen hebben lampen in de vorm van een fietsketting en om de drie kilometer staat een kunstwerk als welkome afleiding. Alhoewel die afleiding niet echt nodig is, want het fietspad leidt door een mooi stuk natuur.

We rijden ook door een tunneltje. Sjors vertelt dat dat tunneltje heel speciaal is. Er branden lampen die iedere keer een andere kleur krijgen “en met onze app kun je die kleuren zelf bedienen!” zegt Sjors. Wat cool! De app heet Bicycle Buddy en hoe vaker je door de tunnel fietst, hoe meer kleuren je kunt kiezen.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Hier verzamelt ze verhalen over kastelen, interactieve musea, natuurgebieden, buitensport en stedentrips in Nederland.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment