Vandaag fietsen we over de snelfietsroute RijnWaalPad tussen Arnhem en Nijmegen. Het is een gladde en brede “rode loper” van 17 kilometer die je rechtstreeks van de Rijnkade in Arnhem naar de Waalkade in Nijmegen voert. De fietser die zich op deze snelfietsroute begeeft voelt zich een koning, want je krijgt opeens overal voorrang!

snelfietsroute Arnhem-Nijmegen_0490 snelfietsroute Arnhem-Nijmegen_0500

Halverwege ons wedstrijdje snelfietsen krijg ik een Twitter-berichtje van Sjors van Duren. Hij werkt voor de gemeente en is mede verantwoordelijk geweest voor het aanleggen van de snelfietsroute. Hij zag ons langsfietsen en vraagt of hij een stukje met me mee kan. Natuurlijk! We wachten hem op en even later fietsen we samen met Sjors verder.

De fietsroute is zo snel, omdat er geen onderbrekingen zijn zoals kruispunten en stoplichten. In plaats daarvan zijn er tunneltjes en flauwe bochten, zodat je onderweg zo min mogelijk snelheid verliest.

De hippe lantaarnpalen op het RijnWaalPad hebben lampen in de vorm van een fietsketting en om de drie kilometer staat een kunstwerk als welkome afleiding. Alhoewel die afleiding niet echt nodig is, want het fietspad leidt door een mooi stuk natuur.

Bij één van de tunneltjes aangekomen, vertelt Sjors dat deze heel speciaal is. Er branden namelijk lampen die iedere keer een andere kleur krijgen “en met onze app kun je die kleuren zelf bedienen!” zegt Sjors. Wat cool! De app heet Bicycle Buddy en hoe vaker je door de tunnel fietst, hoe meer kleuren je kunt kiezen.

Het RijnWaalPad en meer snelfietsroutes in Gelderland vind je op SnelfietsroutesGelderland.nl

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van activiteiten, musea, steden, hotels en horecagelegenheden in Nederland. Dus volg de Nederlandse Toerist op social media! Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Laat een reactie achter