Bronkhorst wordt ook wel het kleinste stadje van Nederland genoemd. Ik was er al eens langs – maar nog niet doorheen – gefietst. Wat een gemiste kans! Het is namelijk een heel pittoresk stadje met schattige straatjes, veel curiosa-winkeltjes en een gezellig terras. Een echte publiekstrekker, want ze komen vanuit heel Nederland hiernaartoe.

Video van Bronkhorst: “het kleinste stadje van Nederland”

Het kasteel van Bronkhorst

Vroeger stond hier in Bronkhorst een groot kasteel. De heren van Bronkhorst waren vooraanstaande edellieden tijdens de Middeleeuwen en lieten dat graag zien. Samen met de omliggende boerderijen kreeg dit dorp stadsrechten en werd daarmee het kleinste stadje van Nederland. Tenminste… Dat zeggen ze, maar blijkt helemaal niet waar te zijn, want er zijn drie stadjes (waaronder Landgoed Staverden) die nog kleiner zijn dan Bronkhorst.

Wil je dit stadje bezoeken?

Bronkhorst heeft geen website, maar wel een VVV die je kunt vinden op Veerweg 1 in Bronkhorst. Meer informatie kun je vinden bij Achterhoek Toerisme: https://achterhoek.nl/vvv-in-bronkhorst.

Dit artikel werd geschreven op dag 98 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken.

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan. Volg jij ons trouwens al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

37 Reacties

  1. Ja, het is echt het kleinste stadje van Nederland. Het is al lang geleden dat ik daar ben geweest, maar je moet je auto b.v. buiten het stadje parkeren. Maar zo schattig allemaal.

  2. Mooi filmpje, Mirre! Bronkhorst schijnt in de gemeente Steenderen te liggen en daarom dus daar vlakbij en een goede vriendin is in die buurt geboren en opgegroeid. Zal haar eens vragen of ze dit idd zeer knus en mooi en lief uitziende kleinste stadje Bronkhorst kent. Zal vast wel en ik heb iig genoten van dit mooie, leuke filmpje hoor! De allerkleinste dorp is naar verluid Persingen, vlakbij Nijmegen en De Ooij. Weten en kunnen jullie dit dorpje?

    • Wat leuk dat je ook door Persingen bent gefietst, 5000km Gelderse streken. Ik fiets heel graag, dus like jullie FB PAGINA graag. En kijk ook of we mogelijk elkaars FB vrienden kunnen worden als jullie dat ook leukvinden.

Reageren