Ik heb een afspraak bij het Stadsmuseum in Doetinchem. Beneden staat een grote maquette van de stad, zoals die was vóór de tweede wereldoorlog. (De stad werd helaas gebombardeerd door de geallieerden die dachten dat het een Duitse stad was..) Ook hebben ze nu een tijdelijke tentoonstelling over vrouwen die belangrijk zijn geweest voor Doetinchem en je kunt er een klaslokaal uit 1930 bewonderen.

Dag 43_027 Dag 43_040

Het mooiste verhaal is die van Limp. Hij was een dakdekker in de 17e eeuw en bezig om de kerktoren van een nieuw dak te voorzien, maar hij gleed uit. Dat had hem bijna zijn leven gekost, ware het niet dat hij met zijn schoen achter één van de haken op het dak bleef hangen. Daar bungelde hij dan, ondersteboven!
Lees hier het hele verhaal.

De schoen en de haak kun je nog steeds bewonderen in het stadsmuseum:

Dag 43_036

Wil jij het stadsmuseum Doetinchem bezoeken?

Website: Stadsmuseum Doetinchem

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Hier verzamelt ze verhalen over kastelen, interactieve musea, natuurgebieden, buitensport en stedentrips in Nederland. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment