De stappenteller heeft letterlijk mijn leven veranderd. De Fitbit stappenteller met horloge, hartslagmeter en gps motiveert me dagelijks om meer te bewegen. Het slimme sporthorloge houdt mijn passen bij en spoort me aan om iedere dag tenminste 10.000 stappen te zetten en 10 trappen te beklimmen. Een goede manier om fit te blijven! De bijgeleverde armband voor dames maakt het ook nog eens een leuke accessoire.

Hoe het begon

Een kleine maand geleden kreeg ik dit stappenteller-horloge binnen en het heeft vanaf dag één mijn leven veranderd. Het horloge houdt dagelijks bij hoeveel stappen ik zet en moedigt me aan om minimaal de 10.000 te halen. Heb ik dat gehaald, dan viert het horloge een feestje om mijn pols: Hij begint te trillen en ik zie vuurwerk of een vogeltje met een vlaggetje voorbij vliegen. Daar word je toch blij van?!

Stappenteller-horloge-010

Tip: Bekijk ook de georganiseerde wandelvakanties en fietsvakanties in Nederland.

Mijn ervaring met de Fitbit

Ik heb de Fitbit nu twee weken en ik kan uit eigen ervaring met volle overtuiging zeggen dat het werkt. Eerst fietste ik in 10 minuten naar mijn werk, nu doe ik dat lopend. In het begin liep ik er rechtstreeks heen en deed ik daar zo’n 20 minuten over. Nu wandel ik een ommetje van 40 minuten door park en bos. Ik voel me fit en opgewekt en kan met veel plezier aan mijn dag beginnen.

Fitbit-Charge-5b

De stappenteller als hardloop horloge

Om met het sporthorloge een hardloopsessie te registreren, ga je op het horloge naar “Training -> Hardlopen”. Je kunt ook kiezen voor fietsen, zwemmen, loopband, work-out buiten of wandelen. Je kunt op de Fitbit zelf de nauwkeurigheid van de gps instellen. Hoe minder nauwkeurig, hoe langer de batterij mee gaat. Aan het einde van de hardloopsessie kun je in de app zien waar je geweest bent, hoe hoog je hartslag op verschillende momenten is geweest, hoeveel calorieën je hebt verbrand, et cetera.

Weet de stappenteller altijd waar ik ben?

Nee, de Fitbit stappenteller houdt alleen de locatie bij wanneer de gps ingeschakeld is. Je wordt dus niet ‘gevolgd’, behalve als je zelf de gps inschakelt. De gps kun je gebruiken voor het tracken van een activiteit. Dit kun je vervolgens in de app op je telefoon koppelen aan bijvoorbeeld Strava, om je activiteit met vrienden te delen.

Fitbit-Sense-2

Sporthorloge voor dames

Bij het sporthorloge dat ik gekocht heb, zitten twee kleuren bandjes. Een zwarte en een grijze met witte spikkeltjes. Ik heb zelf voor de laatste optie gekozen, waardoor het een stijlvol sporthorloge voor dames wordt. Je kunt het horloge gebruiken als accessoire en indien gewenst kun je hem ook makkelijk verbergen onder je mouw.

Welke stappenteller moet ik kopen?

Ik ben zelf heel erg tevreden over de Fitbit Charge. Ik heb alle meldingen uitgezet, zodat het horloge me niet afleidt tijdens mijn dagelijkse bezigheden. ’s Avonds verbind ik de stappenteller met mijn mobiele telefoon en krijg ik een mooi overzichtje van alles wat ik die dag gedaan heb.

De stappenteller gaat ongeveer drie dagen mee, behalve als ik de nauwkeurige gps aanzet voor een rondje hardlopen of fietsen, want dan is hij snel leeg. Wil je een stappenteller die langer meegaat? Kies dan voor de Fitbit Sense of de Versa 3, want daarvan gaat de batterij langer dan 3 uur mee bij het tracken van gps.

Fitbit-Versa

Of kies één van de vele andere sporthorloges die op de markt zijn.

Tips voor de nieuwe gebruiker

  • Woon je te ver weg om naar je werk te wandelen en ga je met de trein naar het werk? Stap dan een station eerder uit en loop het laatste stuk. Ben je met de auto? Parkeer dan iets verder weg en wandel een stukje. Het voelt in het begin misschien wat raar, maar al na twee dagen werd het voor mij gewoon. Ik kan ontzettend genieten van de zon die opkomt en de fluitende vogels. Als het regent, neem ik een paraplu mee en luister ik naar het tikken van de regen op mijn plu. Een beetje natuur doet wonderen voor je humeur!
  • Je kunt de Fitbit Charge behalve als stappenteller ook gebruiken als sporthorloge om activiteiten vast te leggen, om een wekker of timer op te zetten en zelfs om appjes te ontvangen. Ik heb alle meldingen uitgezet, behalve het ‘feestje’ dat het horloge viert wanneer ik 10.000 stappen heb gezet. Zo voorkom ik dat ik de hele dag met de stappenteller bezig ben.
  • Het horloge kan ook gebruikt worden om je slaap te tracken. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe lang je in diepe slaap en in REMslaap bent geweest. Meer beweging = beter slapen, dus zo motiveert het sporthorloge je weer om overdag beter je best te doen!

Conclusie

Zonder mijn stappenteller zou ik veel vaker stilzitten dan ik nu doe. Ik wil dus geen dag meer zonder mijn stappenteller. Mijn advies is daarom: Koop óók een stappenteller en verander je levensstijl vandaag nog!

Georganiseerde wandel- en fietsvakanties

Wil je op wandel- of fietsvakantie, maar niet teveel tijd besteden aan het organiseren ervan? Specialisten hebben mooie wandelvakanties en fietsvakanties voor je uitgestippeld. Bekijk deze prachtige reizen en geniet van al het moois dat Nederland te bieden heeft.

Fietsvakantie-Nederland-boeken

Boek nú een vakantie met korting:
Wandelvakanties in Nederland
Fietsvakanties in Nederland

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren