In het slaperige dorpje Winssen huist de Tempelhof, de wondere wereld van Huub en Adelheid Kortekaas. Deze kunstenaars werken hun hele leven lang aan hun droomhuis en -tuin die gevuld zijn met artistiek werk geïnspireerd door mens en natuur.

Het ontstaan van de Tempelhof

Huub ontvangt ons met een glimlach en laat ons binnen in zijn huis. Op een groot computerscherm laat hij ons een filmpje zien over hoe het allemaal is ontstaan:

Het begint met de Engelenkring, Huub’s eerste kunstproject: 6 witte engelen staan in een cirkel en worden afgewisseld door 6 kleurrijke engelenharten. Er zitten lampen in en er komt muziek uit. Het vormt een “feeëriek, magisch en organisch feest”. Daaruit zijn ook de polesterstoelen “Engelenhart” voorgekomen, die je misschien we een keer hebt zien staan. Ze zijn er inmiddels beroemd mee geworden.

Dag 45_059
Dag 45_055

Natuur

Daarna gingen ze steeds meer bezig met de natuur. Veel van wat ze vormgeven heeft de vorm van een bloem of een knop, die staat voor “verwachting, verlangen en potentie”.

Dag 45_069
Dag 45_038

Wil je de Tempelhof bezoeken?

Zie openingstijden op de website: https://www.huubenadelheid-kortekaas.nl/nl/projecten/de-tempelhof/

Overnachten

De dochter van Huub en Adelheid beheert een Bed&Breakfast: Het Hoogh Huys.

Dit artikel werd geschreven op dag 45 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken.

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan. Volg jij ons trouwens al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

22 Reacties

  1. Wij hebben afgelopen dinsdag deze vriendelijke mensen ontmoet. Zij waren aan het filmen vanwege hun 50 jarig jubileum. Zij filmde hun route waar hun kunst stond. Op de dijk bij Winssen. Leuk hoor.

  2. Mijn droomhuis hoeft niet groot te zijn en eigenlijk ben ik wel tevreden met waar ik nu woon, maar… als ik echt mocht kiezen, dan zou ik een rietgedekt huisje willen hebben met een cottageachtige tuin, dus vrijstaand en het liefst in een bosgebied of op Schiermonnikoog in de duinen verscholen. Alleen voor dat eiland zou ik mijn mooie Gelderland verlaten.

Reageren