Vanavond doe ik mee aan The Night Run in Nijmegen, een nachtelijke hardloopwedstrijd van 5 of 10 kilometer, dwars door het historische centrum van Nijmegen.

De start van the Night Run

Het is druk in het centrum van Nijmegen. Mensen hebben zich aangekleed met glowsticks en kerstverlichting en ze dragen lichtgevende verf op hun gezicht. Een DJ draait muziek en iedereen danst om zich op te warmen voor de kilometers die voor ons liggen. Het zal geen makkelijke tocht worden, want Nijmegen kent flink wat hoogteverschillen en de route loopt dus berg op en berg af.

Nijmegen 006 the Night run

Iedereen klaar? 3, 2, 1, GO!! We worden begeleid door muziek en bandjes onderweg. Ik hoef bijna niets te doen, want als een soort rivier stromen we door de straten van Nijmegen. Door de positieve sfeer die hier tijdens the Night Run hangt, rennen mijn benen als vanzelf.

Uitgelicht

Een slinger van lichtjes kronkelt door het donkere park. De ruïne op de voorgrond en de Waalbrug op de achtergrond zijn beide uitgelicht. Het lijkt hier wel de Efteling; wat een sprookje!

Bijna zonder moeite rennen we een half uur later over de finish. Yes!! (tijd voor bier 😉 )

Meer doen in Nijmegen?

Eén van de mooiste fietsroutes begint hier, de fietsroute van Nijmegen naar Zeddam. Ook kun je fietsen over de Zeven Heuvelen. Zin in een museum? Bezoek het Velorama fietsmuseum, het MuZIEum of Museum het Valkhof.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan.

Write A Comment