Vanavond doe ik mee aan The Night Run in Nijmegen, een nachtelijke hardloopwedstrijd van 5 of 10 kilometer, dwars door het historische centrum van Nijmegen.

Het is druk bij de start van the Night Run in de Molenstraat. Mensen hebben zich aangekleed met glowsticks en kerstverlichting en ze dragen lichtgevende verf op hun gezicht. Een DJ draait muziek en iedereen danst om zich op te warmen voor de kilometers die voor ons liggen. Het zal geen makkelijke tocht worden, want Nijmegen kent flink wat hoogteverschillen en de route loopt dus berg op en berg af.

Nijmegen 006 the Night run

Iedereen klaar? 3, 2, 1, GO!! We worden begeleid door muziek en bandjes onderweg. Ik hoef bijna niets te doen, want als een soort rivier stromen we door de straten van Nijmegen. Door de positieve sfeer die hier tijdens the Night Run hangt, rennen mijn benen als vanzelf.

Een slinger van lichtjes kronkelt door het donkere park. De ruïne op de voorgrond en de Waalbrug op de achtergrond zijn beide uitgelicht. Het lijkt hier wel de Efteling; wat een sprookje!

Bijna zonder moeite rennen we een half uur later over de finish. Yes!! (tijd voor bier 😉 )

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Hier verzamelt ze verhalen over kastelen, interactieve musea, natuurgebieden, buitensport en stedentrips in Nederland. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment