Als je van bloemen houdt, dan is de tulpenroute in de Noordoostpolder een prachtige route om te fietsen in het voorjaar. Behalve kilometers aan fietsplezier tussen de bollenvelden, fiets je hier door een typisch Nederlands landschap met windmolens en vergezichten, dijkjes en polders.

De routebeschrijving en gpx van de tulpenroute Noordoostpolder vind je onderaan dit artikel.

Waar zijn de bollenvelden in de Noordoostpolder?

De bollenvelden zijn verspreid over de hele Noordoostpolder te vinden. Sterker nog, je vindt hier meer tulpen dan in de bollenstreek rondom Lisse! Met zo’n 2.000 hectare tulpenvelden kun je ze niet missen wanneer je door de Noordoostpolder rijdt.

default

Wel zijn de tulpenvelden hier minder geconcentreerd en zie je soms een tijdje geen tulpenvelden en dan weer wel. De tulpen worden ieder jaar op een ander akker aangeplant (wisselteelt), vandaar dat er niet één plattegrond is die elk jaar weer te gebruiken is. Maar, zoals gezegd, er zijn hier meer dan genoeg bollenvelen dus tijdens onderstaande fietsroute kom je in de Noordoostpolder voldoende tulpen tegen!

Wat is de ideale tulpentijd?

De meeste tulpen bloeien tussen half april en de eerste week van mei. De bloemen zouden langer kunnen bloeien, maar ze worden begin mei van het land gehaald voor de verkoop of gekopt zodat alle energie van de plant in de bloembol gaat zitten (die ook in de verkoop gaan). Wist je trouwens dat de meeste bloembollen in de Verenigde Staten verkocht worden?

Tulpenroute-Noordoostpolder-1

In de Noordoostpolder organiseren ze jaarlijks een tulpenfestival. Op de site kun je zien hoeveel procent van de tulpen al in bloei staan.

Waar kan je tulpen plukken?

Je kunt zelf tulpen plukken bij het Tulpenbelevingsveld aan het Creilerpad 14 in Creil. Ook in Marknesse is er eenTulpenpluktuin.

Bij het Tulpenbelevingsveld organiseren ze verschillende activiteiten. Zo is er een tulpenshowtuin met 500 verschillende soorten tulpen. Je kunt er een helikoptervlucht boven de tulpenvelden doen, een ballonvaart en er is een terras met live-muziek in het weekend. Dit vormt dan ook het startpunt van de tulpenroute door de Noordoostpolder.

De tulpenpluktuin in Marknesse ligt niet aan de fietsroute die hieronder is beschreven, maar je kunt er met de auto gemakkelijk even langs rijden.

De tulpenroute in de Noordoostpolder

Deze tulpenroute door de Noordoostpolder heb ik speciaal voor jullie samengesteld en gefietst, om er zeker van te zijn dat je langs de tulpenvelden fietst! Ik hoop dat je er veel plezier van hebt (je bent altijd welkom om een berichtje achter te laten onder dit artikel).

Deze fietsroute begint bij vakantiepark Eigen Wijze, waar je in een huisje kunt overnachten aan het water. Er is ook een camping en camperplaats, je kunt er gratis parkeren én een kopje koffie halen om de dag goed mee te beginnen.

Het adres van het startpunt bij Eigen Wijze is: Schoterpad 1, 8314 RA Bant
Hiervandaan zijn de knooppunten: 97, 60, 25, 7, 96, 84, 91, 42, 8, 28, 97.

De meeste bollenvelden zie je tussen KP84 en 42. Voorbij 91 is de Tulpenpluktuin.

Bekijk deze route en download de gpx ook op route.nl.

Tulpenroute-Noordoostpolder-fietsen

Overnachten in de Noordoostpolder

Paklijstje voor een dag fietsen

Meer mooie routes fietsen?

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

  1. Elk jaar neem ik mij voor om echt meer van de tulpenvelden te gaan bekijken en elk jaar komt het allemaal net niet uit. Nu wonen wij tussen de velden in West-Friesland, dus ik zie ze sowieso elk jaar. Maar hier zou ik volgend jaar wel willen fietsen en fotograferen. Gaaf!

Reageren