Als je van bloemen houdt, dan is de tulpenroute in de Noordoostpolder een prachtige route om te fietsen in het voorjaar. Behalve kilometers aan fietsplezier tussen de bollenvelden, fiets je hier door een typisch Nederlands landschap met windmolens en vergezichten, dijkjes en polders.

De exacte route via knooppunten en de gpx van de tulpenroute Noordoostpolder vind je onderaan dit artikel. Wil je liever een georganiseerde fietsreis boeken? Bekijk dan de fietsvakanties in Nederland.

Waar zijn de bollenvelden in de Noordoostpolder?

De bollenvelden zijn verspreid over de hele Noordoostpolder te vinden. Sterker nog, je vindt hier meer tulpen dan in de bollenstreek rondom Lisse! Met zo’n 2.000 hectare tulpenvelden kun je ze niet missen wanneer je door de Noordoostpolder rijdt.

Wel zijn de tulpenvelden hier minder geconcentreerd en zie je soms een tijdje geen tulpenvelden en dan weer wel. De tulpen worden ieder jaar op een ander akker aangeplant (wisselteelt), vandaar dat er niet één plattegrond is die elk jaar weer te gebruiken is. Maar, zoals gezegd, er zijn hier meer dan genoeg bollenvelen dus tijdens onderstaande fietsroute kom je in de Noordoostpolder voldoende tulpen tegen!

Overnachten in de Noordoostpolder

Wat is de ideale tulpentijd?

De meeste tulpen bloeien ongeveer in de laatste week van april en de eerste week van mei, maar dit is altijd afhankelijk van het weer. In de Noordoostpolder organiseren ze jaarlijks een tulpenfestival. Op de site kun je zien hoeveel procent van de tulpen al in bloei staat.

De bloemen zouden langer kunnen bloeien, maar ze worden begin mei van het land gehaald voor de verkoop of gekopt zodat alle energie van de tulp in de bloembol gaat zitten (die ook in de verkoop gaan). Wist je trouwens dat de meeste bloembollen in de Verenigde Staten verkocht worden?

Waar kan je tulpen plukken?

Je kunt zelf tulpen plukken bij het Tulpenbelevingsveld aan het Creilerpad 14 in Creil. Ook in Marknesse is er een Tulpenpluktuin.

Bij het Tulpenbelevingsveld organiseren ze verschillende activiteiten. Zo is er een tulpenshowtuin met 500 verschillende soorten tulpen. Je kunt er een helikoptervlucht boven de tulpenvelden doen, een ballonvaart en er is een terras met live-muziek in het weekend. Hier kom je langs tijdens de tulpenroute door de Noordoostpolder.

De tulpenpluktuin in Marknesse ligt niet aan de fietsroute die hieronder is beschreven, maar je kunt er met de auto gemakkelijk even langs rijden.

Fietsroute: De tulpenroute in de Noordoostpolder

Deze tulpenroute door de Noordoostpolder heb ik speciaal voor jullie samengesteld en gefietst, om er zeker van te zijn dat je langs de tulpenvelden fietst! Wel wordt er wisselteelt toegepast, dus welk veld in bloei staat, kan elk jaar een beetje verschillen. Ik hoop dat je er veel plezier van hebt, en je bent altijd welkom om een berichtje achter te laten onder dit artikel om te laten weten hoe het was.

De tulpenroute door de Noordoostpolder verandert ieder jaar. Dit heeft ermee te maken dat er wisselteelt wordt toegepast. Bekijk actuele route en download de gpx op tulpenfestival.nl. Je kunt overnachten bij vakantiepark Eigen Wijze of in één van de accommodaties die hieronder vermeld zijn:

Overnachten in de Noordoostpolder

Tulpenroute-Noordoostpolder-fietsen

Georganiseerde fietsvakantie

Wil je op fietsvakantie, maar niet teveel tijd besteden aan het organiseren ervan? Specialisten hebben mooie fietsvakanties in Nederland en fietsvakanties in Europa voor je uitgestippeld. Bekijk deze prachtige fietsreizen en geniet van al het moois dat de diverse landen te bieden hebben!

Fietsvakantie-Nederland-boeken

Tip! Bekijk de fietsvakanties met vroegboekkorting:
Fietsvakanties in Nederland
Fietsvakanties in Europa

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

  1. Elk jaar neem ik mij voor om echt meer van de tulpenvelden te gaan bekijken en elk jaar komt het allemaal net niet uit. Nu wonen wij tussen de velden in West-Friesland, dus ik zie ze sowieso elk jaar. Maar hier zou ik volgend jaar wel willen fietsen en fotograferen. Gaaf!

Reageren