Uitjes in de Betuwe

Kom naar de prachtige Betuwe en het Rivierenland tussen Maas en Waal. De Betuwe is beroemd vanwege de fruitteelt en de bloesems die er in de lente in bloei staan. Het is een mooie plek om te fietsen over dijken en om met één van de vele veerponten of bootjes over het water te varen. Er zijn mooie kastelen, leuke accommodaties en veel activiteiten, zoals de Wipe Out in Zoelen, het Fruitcorso en Appelpop. In de lente kun je er geweldig mooi fietsen tussen alle bloeiende fruitbomen door. Elk jaar in september vindt in koningsstad Buren het festival Jazz in Buren plaats. Een gezellig evenement met jazzbandjes in straten en op binnenpleinen.

De Millinger theetuin

De Millinger theetuin in Millingen aan den Rijn is een verborgen oase in Gelderland. Dat de theetuin lastig te vinden ...
Kasteel-Ammersoyen-26

Kasteel Ammersoyen

Kasteel Ammersoyen staat in het Gelderse Ammerzoden. Het kasteel werd in de 14e eeuw gebouwd door de familie van Herlaer ...
Dag-75_055-Jazz-in-Buren

Jazz in Buren

Tijdens het festival "Jazz in Buren" klinkt overal muziek. Aan de voet van de toren zit het terras tjokvol en ...

De vier Gelderse streken

Al 58 dagen lang fiets ik door Gelderland. Alle vier de Gelderse Streken zijn heel verschillend en hebben elk hun ...

Varen op de Linge

De Linge is één van de mooiste plekjes in Gelderland. Het is een lieflijk riviertje waarvan je niet zou verwachten ...

De tuinen van Appeltern

De tuinen van Appeltern. Ik heb er al veel verhalen over gehoord en het spreekt absoluut tot de verbeelding. Hier ...

Slot Loevestein

Slot Loevestein ligt op een prachtige plek aan de rivier de Waal, vlakbij Gorinchem. Bij een bezoekje aan het Slot ...
Fort-Vuren-luchtfoto-Mirre-Oost

Fort Vuren in Vuren

Via de Linge fiets ik vandaag naar de Waal, waar ik Fort Vuren bezoek. Dit is één van de forten ...

Fietsroutes in de Betuwe

De Betuwe – YT still groot

Bloesemtocht fietsen in de Betuwe [46km]

De lente is de mooiste periode voor een fietstocht door de Betuwe. Zodra de roze en witte bloesems in bloei ...

Overnachten in de Betuwe en het land van Maas en Waal

Vanuit de hotelkamer heb je uitzicht op de Waal. Water- en weidevogels fluiten om het hardst en een groep haasjes verstopt zich onder het struikgewas. Op de Waal bewegen enorme volgeladen tankers zich traag richting de horizon. Een betoverend gezicht waar je wel uren naar kunt kijken. Écht tot rust kom je hier, in de Betuwe.

Moeke Mooren, Appeltern

Moeke Mooren is een familiehotel waar een zeer warm welkom op je wacht. Ze verhuren kamers in het hotel, maar ook apart nog ruime appartementen in een groot huis. Je zit hier aan het water en hebt de mogelijkheid om boottochten te maken in recreatiegebied De Gouden Ham. Door het warme welkom is het hier heerlijk ’thuiskomen’!

Boek deze overnachting!

Hotel de Prins in Buren

Koningsstad Buren heeft mooie gebouwen en gezellige winkeltjes. Echt een plek om een dag rond te struinen en dan te eindigen in Hotel De Prins waar je je na een persoonlijke ontvangst direct thuisvoelt. Heerlijk eten en één van de beste bedden waar ik op geslapen heb.

Boek deze overnachting!

Fort Vuren

Hoe bijzonder is het, om in een fort te overnachten? Fort Vuren ligt aan de rivier de Waal en maakte onderdeel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In Fort Vuren overnacht je in de kruitkamer of in de officierskamer. Spannend!

Boek deze overnachting!

’t Veerhuys, Beusichem

Op het randje van de provincie Utrecht en Gelderland ligt ’t Veerhuys. Vanuit de accommodatie èn vanaf het ruime terras heb je schitterend uitzicht op de veerpont. ’s Avonds kun je hier pannenkoeken eten!

Boek deze overnachting!

Vakantiepark Eiland van Maurik

Het Eiland van Maurik is een huisjespark en camping aan een zijtak van de Nederrijn. Hier vind je rust en ruimte om je hoofd leeg te maken. Actieve bezoekers kunnen er allerlei (water-)activiteiten doen. Er is een binnenspeelplaats voor kinderen, een pannenkoekenhuis en een restaurant.

Boek deze overnachting!

Camping de Linie in Opheusden

Camping de Linie is mooi gelegen vlakbij de dijk. Het is daarmee een ideale uitvalsbasis voor fietstochten. Er zijn aardige eigenaren die veel voor de gasten over hebben en die je graag “thuis” willen laten voelen.

Je kunt hier overnachten in een huisje of in je eigen tent, middenin de boomgaard. Voor de actievelingen: Iedere week organiseert Camping de Linie een bootcamp en je kunt samen met andere mensen uit Opheusden meedoen aan de Bingo.

Boek deze overnachting!

Marina Strandbad, Olburgen

Slapen aan het water, een goede sfeer en kwakende eendjes. Genieten! Je kunt hier ook een boottocht maken, waterskiën of een proefles duiken nemen.

Boek deze overnachting!

Hotel Millings Centrum, Millingen aan de Rijn

Centraal gelegen in Millingen, maar ook vlakbij de dijk en omliggende natuur. Een mooie uitvalsbasis voor fietstochten. En ga dan vooral ook even langs bij de Millinger Theetuin.

Boek deze overnachting!

Slot Doddendael

Vorstelijk overnachten in een gezellig slot, waar tevens trouwerijen plaatsvinden. Met een heerlijk ontbijt op bed 🙂

Boek deze overnachting!

B&B Balgoij

Persoonlijker dan bij B&B Balgoij wordt het niet… Met zoveel gezelligheid voelde ik me ècht helemaal thuis. ’s Avonds een rondleiding gekregen van Rudy door de B&B, meegegeten aan de keukentafel en daarna genoten van mijn eigen woongedeelte met 2 kamers èn een slaapkamer èn een badkamer. Wat een luxe. En toch zó persoonlijk.

Boek deze overnachting!

Slot Loevestein, Poederoijen

Slapen in de commandeurswoning of een soldatenhuisje. Luxe! Douche in de kamer, fijn ontbijt. Ik sliep in de ‘opkamer’, de kamer boven de kelder (eet- en drinkwaren moesten ’s nachts natuurlijk bewaakt worden en insluipers kon je zo goed horen). Met de veerpont kun je naar Fort Vuren aan de overkant. Dineren kan in Woudrichem of Gorinchem. ’s Avonds heb je Slot Loevestein helemaal voor jezelf.

Boek deze overnachting!

B&B Hoogh Huys in Winssen

Mooi gerestaureerd pand en je kunt zien dat de eigenaresse de dochter van een kunstenaarsduo is. In de tuin kun je fijn zitten onder het prieel of tussen het fruit in de kas.

Boek deze overnachting!

Gercamping QKLQ, Angeren

Gercamping QKLQ is een minicamping met Mongoolse tenten in Angeren. Comfortabel slapen in een tent, het kan! Gezellig ingericht met vier bedden per tent.

Boek deze overnachting!

B&B Camping Zennewijnen

Natuurlijk kun je hier slapen in een tent of in een caravan, maar je kunt óók kiezen voor de Pipowagen! Ideaal voor een gezin met kinderen. Je past hier met z’n vieren in. Op de camping is ook een zwembad en je kunt er mooi fietsen langs de grote rivieren in de Betuwe.

Boek deze overnachting!

Camping In Den Boomgaard, Kapel-Avezaath

Vooral tijdens Appelpop is deze camping nabij Tiel dé plek om te verblijven, maar ook voor wandel- en fietstochten in de bloesemperiode is dit een mooie uitvalsbasis.

Boek deze overnachting!