Afgelopen week deed ik mee aan de Utrechtse Fietsvierdaagse. De route van vrijdag ging over heidevelden en door bossen, langs landgoederen en kastelen. Een prachtige route over de Utrechtse Heuvelrug die ik iedereen kan aanraden! Bekijk de video en fiets hem zelf!

Video van de Utrechtse Fietsvierdaagse

Utrechtse Fietsvierdaagse: Langs landgoederen en kastelen

De Utrechtse Fietsvierdaagse begint dit jaar (2019) op Slot Zeist. Deelnemers konden zich van tevoren òf op de dag zelf inschrijven voor 20, 40 of 60 kilometer. Ik volgde vandaag de langste route, die langs landgoederen en kastelen leidt.

Landgoederen en kastelen

De route is goed aangegeven met gele pijlen. Al na een paar kilometer komen we aan bij de eerste koffiestop op Landgoed Kraaybeekerhof, waar al honderden jaren groente wordt verbouwd.

We fietsen verder en zien onderweg kastelen en buitenplaatsen, wat het thema is van de fietsroute. 
Bij Huis Doorn fietsen we dwars door de toegangspoort en kunnen we een stempel halen bij de stempelpost. Bij landgoed Zuylestein zijn jonge varkentjes te bewonderen, kunnen we een kopje koffie halen en een rondleiding volgen. Tot slot is er kasteel Amerongen, een prachtig ‘huys’ uit de 17e eeuw.

Over de Utrechtse Heuvelrug fietsen we het hele stuk weer terug. Onderweg komen we door bossen en fietsen we over de knalpaarse heidevelden. Na 60 kilometer komen we weer aan bij Slot Zeist, waar we in de brasserie terecht kunnen voor een hapje en een drankje. 

Wil je deze route zelf fietsen?

De 20, 40 en 60 kilometer routes van de Utrechtse Fietsvierdaagse kun je vinden op https://utrechtsefietsvierdaagse.nl/vrijdag/

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Hier verzamelt ze verhalen over kastelen, interactieve musea, natuurgebieden, buitensport en stedentrips in Nederland. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment