Vanwege het glooiende landschap en ‘de hoogste berg van Nederland’, kun je je in Vaals zomaar in het buitenland wanen. Vaals is een mooi startpunt voor diverse wandel- en struintochten door de omgeving. Je vindt er onder andere de enige berghut van Nederland en het Drielandenpunt.

Vaals: Waan je in het buitenland

We verblijven deze week in een huisjespark van Landal genaamd Hoog Vaals. We logeren in een 12-persoonshuisje met 6 kamers, drie badkamers, een sauna en een bubbelbad en als bonus: Een terras met uitzicht op het glooiende Limburgse landschap waar talloze mooie wandelroutes door lopen. Wat een luxe! Zo komen we de werkvakantie wel door…

Ons Landal huisjes in vakantiepark Hoog Vaals bij zonsondergang.

De omgeving van Vaals

We besluiten meteen de eerste dag de omgeving te verkennen en we lopen een rondje door de omgeving van Landal Hoog Vaals. Wat gelijk opvalt, zijn de weggetjes die geen van allen vlak lopen en je krijgt daardoor het gevoel in het buitenland te zijn! We banen ons een weg over smalle paadjes tussen wijnranken door. Van de weilanden komen we in de boerenvelden en van de boerenvelden in het bos… Kunnen we zometeen de weg terug nog wel vinden?

De volgende dag…

Ik word wakker in een zacht bed en hoor beneden de andere dames van OutdoorBloggers al gezellig aan het ontbijt zitten. Na een warme douche en een ontbijtje maak ik eerst even snel mijn werk af, om vervolgens plannen te maken voor een nieuwe wandeling. Samen met Carolien kies ik voor het Vijlenerbos. We kunnen vanuit het huisje vertrekken, want overal om ons heen is natuur. Zodra we het prachtige dorpje Holset gepasseerd zijn, lopen we omhoog het bos in en laten we ons betoveren door de zonnestralen die door de bomen door glippen en de vogeltjes die vrolijk fluiten. We staan stil en ik waan me even in het sprookje van Sneeuwwitje.

De hoogste berghut van Nederland

Verderop in het bos staat de hoogste (en misschien wel de enige) berghut van Nederland. Er hangen sleetjes aan de muur voor als het winter is, maar nu schijnt de zon en zit iedereen heerlijk op het terras aan een versgetapt biertje. In het aangrenzende weiland lopen pauwen en konijntjes rond. De pauw spreidt zijn prachtige verenkleed uit zodra ik er een foto van maak šŸ™‚

We bestellen een ijscoupe en warme pruimensoes met ijs en likeur en we zitten er Ćŗren later nog.

Daarna lopen we terug door het bos, langs de grenspaaltjes van Belgiƫ. We zijn hier vlakbij het Drielandenpunt van Nederland, Belgiƫ en Luxemburg, dat we morgen zullen bezoeken. EƩnmaal terug bij het huisje zakt de zon langzaam weg achter de horizon.

In de avond krijgen we deze prachtige zonsondergang cadeau, precies vanuit ons huisje te zien!

Het Drielandenpunt in Vaals

Op de laatste dag lopen we met z’n allen naar het Drielandenpunt. Om daar te komen, wandelen we door het karakteristieke dorp Vaals en vervolgens door weilanden en het bos omhoog naar het Drielandenpunt.

Een karakteristiek huis in Vaals.

Op het Drielandenpunt is een grenspaal, een uitkijktoren, een doolhof en een terras. Dit is een mooie plek om een prachtig weekend af te sluiten met…. Een flink stuk Limburgse vlaai!

Het blotevoetenpark in Brunssum

Wil je nog meer natuurbeleving in de buurt van Vaals, ga dan ook eens naar het blotevoetenpark in Brunssum, waar je over verschillende ondergronden, water en modder loopt. Een hele sensatie!

Met dank aan Landal Hoog Vaals voor het beschikbaar stellen van het huisje.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van activiteiten, musea, steden, hotels en horecagelegenheden in Nederland. Dus volg de Nederlandse Toerist op social media! Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Laat een reactie achter

error: Content is protected !!