Tijdens een fietstocht over de Veluwe, de Veluwezoom en de Koningsheide kom ik prachtige heide tegen die volop in bloei staat. Wanneer ik uit het bos kom en de bomen plaatsmaken voor een gigantisch heideveld, houd ik even mijn adem in. Het is zó paars dat ik heb gevoel heb in een sprookjeswereld beland te zijn.

Fietsen op de Veluwe

De naaldbomen geuren heerlijk na de hevige regenbui. Mijn dag kan al niet meer stuk. Vandaag ga ik fietsen op de Veluwe, over de knalpaarse heide. Op de weg tussen Apeldoorn en Nijmegen neem ik bij “Woeste Hoeve” een afslag en kom ik in de mooiste gebieden terecht. Ik fiets door eindeloze bossen en speur ze af naar een verdwaald edelhert. Dat edelhert zie ik helaas niet, maar wel glimt er iets paars tussen de bomen: BLOEIENDE HEIDE!! Hier heb ik zó lang naar uitgekeken, eindelijk is het zover! De bomen maken plaats voor een gigantisch heideveld en het is zo paars dat het bijna pijn doet aan mijn ogen.

De Koningsheide

Het gebied waar ik terecht ben gekomen is de Koningsheide. Het ligt tussen Nationaal Park de Hoge Veluwe en de Veluwezoom. Dit is een wat onbekender gebied en wat mij betreft het mooiste heideveld van Nederland. Het heideveld wordt afgeschermd door bomen en daardoor is het hier warmer en paarser dan op andere delen van de Veluwe. Bovendien ben ik hier de enige. Wat is dít mooi!!

Veluwe-heide-bloei-001

Overnachten in de buurt van de Hoge Veluwe

Ik ga op een bankje zitten en geniet van de zon en de oogverblindende paarse kleuren. Mijn dag kan niet meer stuk.

Veluwe-heide-bloei-002

Bloeiende heide op de Posbank en Veluwezoom

Als je op de Veluwe de heide in bloei wilt zien staan, dan moet je ook zeker een bezoekje brengen aan de Posbank. Op 90 meter boven NAP kijk je uit over de golvende paarse velden vol met heide. Een oogverblindend gezicht! De Veluwezoom leent zich perfect voor het maken van mooie wandelingen en fietstochten door de omgeving.

Overnachten in de buurt van de Hoge Veluwe

Fietsroutes op de Veluwe

Zin om te fietsen over de heidevelden op de Veluwe? Volg dan de 44km lange fietsroute over de Posbank of ga fietsen in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Bekijk ook andere fietsroutes op de Veluwe en leuke plekken om te overnachten op de Veluwe.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

3 Reacties

Reageren