Het bos bij paleis Soestdijk staat er prachtig bij met die felle herfstkleuren. Vanuit Eethuys-Cafe De Generaal in Baarn kun je heel mooi wandelen door het bos bij Baarn, langs paleis Soestdijk en langs ‘de naald’.

Herfst in het Baarnse bos

Een dikke laag blaadjes knispert onder mijn voeten. Het bladerdek boven ons heeft deze herfst alle kleuren aangenomen. Van groen tot geel tot rood en roodbruin. Het is een feest voor het oog.

Herfst-in-Baarn-036

Onderweg doen we ons best om zoveel mogelijk paddestoelen te spotten. De inspanningen worden beloond. We zien vliegenzwammen, russula’s, tonderzwammen, porseleinzwammen en koraalzwammen. Iedere herfst leer ik er weer een paar namen bij, maar het is nog maar een greep uit de vele (5.250) soorten paddestoelen die in Nederland voorkomen.

Tip: Bekijk ook de georganiseerde wandelvakanties en fietsvakanties in Nederland.

Start van de wandeling

Het startpunt van de wandeling door het Baarnse bos is Eetcafé de Generaal, vlak naast het station in Baarn. Het bos is niet zo groot, maar je kunt de route uitbreiden met de oneindig veel kilometers wandelpaden door de omringende natuurgebieden. Zo ligt het Baarnse bos aan de bossen van Lage Vuursche, waarna je kunt doorlopen naar kasteel Groeneveld en de Zuiderheide, of volg het Voetstappenpad rondom Hilversum.

Eethuys-cafe-De-Generaal-Baarn-046
Eethuys-Café De Generaal in Baarn. Als je met kinderen bent, dan kun je vanaf hier ook het Kabouterpad lopen!

Het Baarnse bos kenmerkt zicht door de lange, brede lanen, de monumentale bomen en een berceau. Een bos met allure! Daartussen vind je talloze paadjes waarover je kunt struinen en dwalen. Dit bos is een prima plek om even je hoofd even helemaal leeg te maken.

Wandelen-in-Baarn-044
Herfst-in-Baarn-002

Paleis Soestdijk

Haaks op het spoor loopt een heel lang fietspad door het Baarnse bos, van ‘de naald’ naar paleis Soestdijk. Het is een heel mooi pad om over te fietsen en te wandelen. Je duikt er ook zó het bos weer in.

Wandelen-in-Baarn-020
Herfst-in-Baarn-015b-1
Herfst-in-Baarn-027

Ik zou je normaal gesproken een uitgestippelde route geven, maar in dit bos kun je écht niet verdwalen en daarom is dit de ultieme plek om lekker gedachteloos rond te dwalen. Veel plezier alvast en geniet van al het moois op je pad!

Overnachten

Leuke plaatsen om in de buurt van Baarn te overnachten zijn:

Tips

Georganiseerde wandel- en fietsvakanties

Wil je op wandel- of fietsvakantie, maar niet teveel tijd besteden aan het organiseren ervan? Specialisten hebben mooie wandelvakanties en fietsvakanties voor je uitgestippeld. Bekijk deze prachtige reizen en geniet van al het moois dat Nederland te bieden heeft.

Fietsvakantie-Nederland-boeken

Boek nú een vakantie met korting:
Wandelvakanties in Nederland
Fietsvakanties in Nederland

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment