Bij kasteel Groeneveld in Baarn kun je eindeloos wandelen. Het kasteel wordt namelijk omringd door een groot landgoed, dat aangesloten is op andere bossen zoals dat van Hoge- en Lage Vuursche. Dit is dus de perfecte plek om lekker rond te dwalen en je hoofd helemaal leeg te maken.

Wandelen-Kasteel-Groeneveld-005

Het startpunt van de wandelroutes

Vlakbij het kasteel is een parkeerplaats, waar een aantal wandelroutes beginnen. Op een bord bij het kasteel kun je verschillende wandelingen uitzoeken, van 3 tot 15 kilometer. Ook heb je de mogelijkheid om diverse wandelroutes aan elkaar te knopen, waardoor je behalve het landgoed ook de bossen rondom de buitenplaats kunt zien. Het landschap is gevarieerd dankzij de naaldbossen, loofbossen, het landgoed en daartussen een paar open weilanden.

Wandelen-Kasteel-Groeneveld-002

Overnachten

Leuke plaatsen om in de buurt van kasteel Groeneveld te overnachten zijn:

Kasteel Groeneveld

Buitenplaats Groeneveld werd in de 18e eeuw aangelegd door rijke Amsterdammers. Er is een prachtige tuin, een kruidentuin en vele vijvers en bruggetjes waar je heerlijk kunt wandelen. Het landgoed rondom kasteel Groeneveld is zo’n 130 hectare groot. De vroegere ijskelder wordt momenteel bewoond door grootoorvleermuizen, die je in de schemering kunt zien rondvliegen.

Wandelen-Kasteel-Groeneveld-001

In het kasteel zijn diverse tentoonstellingen en op het landgoed worden allerlei activiteiten georganiseerd. Er is ook een koetshuis met daarin een Grand Café, dat zes dagen per week geopend is voor gasten. Je kunt hier aan het begin of aan het einde van de wandeling terecht voor een kopje koffie of thee met een heerlijk gebakje of lunchgerecht.

Video van kasteel Groeneveld

In de maanden oktober en november staat het landgoed er prachtig bij dankzij de felle herfstkleuren. Dit is wat mij betreft de beste tijd om te wandelen bij kasteel Groeneveld. Ik maakte met de drone deze mooie herfstbeelden van het landgoed.

De wandelroute

Wij hebben een wandeling gemaakt die het landgoed met de bossen van Lage Vuursche combineert. De route zie je hieronder. Er zijn ook diverse andere wandelroutes met verschillende lengtes, die te vinden zijn op een bord bij de parkeerplaats van kasteel Groeneveld.

Wandelen-Kasteel-Groeneveld-004
Wandelen-Kasteel-Groeneveld-003

Voor de exacte route, bekijk deze kaart op Google Maps.

Wandelen-kasteel-Groeneveld

Tip: Met een stappenteller kun je de route bijhouden en zien hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel kcal je tijdens het wandelen hebt verbruikt.

Voor meer informatie over het kasteel kun je naar de website van kasteel Groeneveld.

Meer kastelen bekijken?

Vlakbij kasteel Groeneveld kun je wandelen in het Baarnse bos, je komt dan ook langs Paleis Soestdijk. Ons land telt daarnaast nog talloze mooie kastelen, zoals kasteel Doornenburg, kasteel Vorden, kasteel Doorwerth, kasteel Twickel, kasteel Cannenburch en kasteel Ammersoyen. Je kunt ook de Zeskastelenfietstocht doen in Hof van Twente, of in de Achterhoek de Achtkastelenroute fietsen.

Volg de Nederlandse Toerist op social media

Volg de Nederlandse Toerist ook op Instagram, Facebook en YouTube.

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren