Zeumeren is een recreatiegebied tussen Voorthuizen en Barneveld, in Gelderland. Er is een waterskibaan, maar ook een strand en een schateiland voor kinderen. Ik krijg vandaag les in waterskiën.

Vol vertrouwen het water op

Ik heb weleens gewaterskied, maar dat is alweer lang geleden, en ik wist nog hoe moeilijk dat was. Maar “Dat verleer je nooit” zegt de vrouw achter de bar opgewekt. Ik hoop het maar. Zenuwachtig loop ik met mijn waterski’s in de hand naar de groene mat toe. Een paar jongens zijn al begonnen en ze bakken er helemaal niets van. “Rrrrrrt! Rrrrrrt!” Eén voor één komen de haakjes voorbij.

Waterski Zeumeren 6_014

Ik zit op mijn hurken op de ski’s met een handvat in mijn handen. Er zit een lange kabel aan en zodra de beheerder er zin in heeft, drukt hij op een knop en zegt hij dat ik er klaar voor moet zijn. “Klaar voor? Ik ben er helemáál niet klaar voor!” Te laat, daar ga ik al. Ik wankel van voor naar achteren op mijn waterski’s in de hoop mijn evenwicht te bewaren, maar tevergeefs. Met een enorme plons vlieg ik niet-zo-charmant het water in. Ik zwem terug. De jongens moedigen me aan door te zeggen dat ik het helemaal niet slecht deed, maar ik weet wel beter. Ik laat me echter niet uit het veld slaan: Nog een keer!

Waterski Zeumeren 6_019

Poging twee mislukt ook jammerlijk. Binnen vijf seconden lig ik weer in het water. Gelukkig gaat het de jongens ook niet best af, dus ik hoef me nergens voor te schamen.

Volhouden

Bij poging drie win ik advies in bij de beheerder van de waterski-baan. “Je moet je armen gestrekt houden.” zegt hij. Ik had steeds het idee dat ik dat deed, maar blijkbaar trok ik ze in bij het opstaan op de waterski’s, waardoor ik totaal mijn evenwicht verloor. Oké, onthouden, “Armen gestrekt!”. YES!! Het lukt!! Ik ben de koningin van het water. Niets of niemand krijgt mij nu nog van de waterski’s af!

Waterski Zeumeren 6_051

… Oh wacht eens even… Een bocht! Die ken ik nog van de vorige keer dat ik ging waterskiën. Bochten zijn Probleem Nummer Twee. Als je ze niet ruim genoeg neemt, dan lig je er alsnog in. Ik moet er niet aan denken zeg; als je bij één van deze bochten valt, dan ben je helemáál ver van huis. Dan moet je namelijk naar de kant zwemmen en het hele eind terug lopen met die zware ski’s op je schouders.

Rondje over de baan

Een hulpeloze wakeboarder kan nog net de kant bereiken voordat ik eraan gesneld kom. Met een extreem wijde bocht ga ik om de pionnen heen. ‘Klik klak’ en ik ben om de bocht heen. Pfiew! Ik maak elegant mijn rondje af en laat me onder luid applaus zakken in het water.

Ik wil meteen nog een keer…

Meer informatie

Kijk op de website van Zeumeren Watersport voor het waterskiën en zie op de website van Leisurelands wat er nog meer te beleven is in dit recreatiegebied.

Dit artikel werd geschreven op dag 6 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken.

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

10 Reacties

Reageren