Vandaag doe ik mee aan een erg originele activiteit, namelijk WC-borstelwerpen. We doen dat bij Twentekiek, de accommodatie van Anita in het Ambt Delden (Hof van Twente).

Overnachten bij Twentekiek

Vanavond slaap ik in landgoedappartement Twentekiek. Het erf is van de familie Oude Hesselink en ik word verwelkomd door Anita. De drie appartementen die ze nu verhuren was vroeger een woonhuis met een stal eraan. “Mijn vader had 8 broers en zussen. Vroeger sliepen ze met z’n elven.” vertelt Anita. Ik kan me bijna niet voorstellen dat hier vroeger zoveel mensen woonden, maar voor de vier gasten die er vandaag de dag in passen, is het gerenoveerde voorhuis erg ruim.

Er zijn twee slaapkamers, een woonkamer, badkamer en een keuken. Het huis is omringd door weilanden en als je geluk hebt, dan kun je vanuit het raam ree├źn in het veld zien.

Wc-borstelwerpen bij Twentekiek

Na een heerlijk ontbijtje bij Twentekiek is het tijd voor het WC-borstelwerpen. Heb je daar nog nooit van gehoord? Geen nood. Ik namelijk ook niet want Anita heeft het spel zelf verzonnen: “We hadden al jaren het klompjesgolf en we vonden het tijd voor iets nieuws.” En dat is gelukt.

WC-borstelwerpen gaat als volgt: De groep wordt verdeeld in twee groepen. De groep met de rode borstel en de groep met de zwarte borstel. Beide groepen gooien de borstel richting de toiletpot (uiteindelijk moet deze erin) en daarna is steeds degene die het verst bij de toiletpot vandaan ligt het eerst aan de beurt. Je moet in zo min mogelijk aantal beurten de borstel in de pot gooien. Zodra dat is gelukt, ga je door naar de volgende pot.

Op het veld rondom Twentekiek is een route uitgestippeld van ongeveer 1 kilometer en je komt ook nog een stukje door het bos. De toiletpotten zijn allemaal verschillend. Er is bijvoorbeeld een toilet zoals we die allemaal kennen, maar er is ook een oude vierkante ‘poepdoos’ of alleen een wc-bril die aan de boom hangt. Ook is er een toiletpot die helemaal versierd is met bloemetjes (soms ligt er een nepdrol in ­čśë ).

Het is nog best wel een kunst, dat wc-borstelwerpen, want in het begin gooi ik de borstel steeds te hoog en wordt hij ook nog eens weggeblazen door de wind. Maar dat geeft allemaal niet, want bovenal is het ontzettend gezellig en regelmatig liggen we met z’n allen in een deuk om dit (te) gekke spel.

Voor onderweg heeft Anita een kruiwagen geregeld waarin je zelf koffie, thee en iets lekkers kunt meebrengen. Wij picknicken daarom bovenop de poepdoos. Origineler kun je je lunch niet krijgen!!

Geïnspireerd geraakt?

Je kunt zelf ook verblijven en/of WC-borstelwerpen of Klompjesgolf spelen bij Twentekiek. Adres: Grote Looweg 9, 7495 TL Ambt Delden

Lees verder over andere activiteiten in Hof van Twente.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

2 Comments

  1. Haha dat wc borstelwerpen klinkt echt hilarisch, dat kan ook echt alleen in Twente verzonnen worden ;p Volgens mij doet dat het best goed met familiedagen en feestjes. Ik ga zo eens kijken wat je nog meer in de buurt hebt gedaan, leuk!

    • Zoiets doet het z├ęker goed op familiefeestjes! We hebben ontzettend veel plezier gehad die dag!

Write A Comment