Vandaag doe ik wel een héél originele activiteit, want we gaan WC-borstelwerpen bij Twentekiek, de accommodatie van Anita. Ook bezoek ik samen met Anita de Noordmolen op landgoed Twickel.

Overnachten bij Twentekiek

Vanavond slaap ik in landgoedappartement Twentekiek. Het erf is van de familie Oude Hesselink en ik word welkom geheten door Anita. De drie appartementen die ze nu verhuren was vroeger een woonhuis met een stal eraan. “Mijn vader had 8 broers en zussen. Vroeger sliepen ze met z’n elven.” Ik kan het me niet voorstellen, maar voor vier gasten is het gerenoveerde voorhuis erg ruim. Er zijn twee slaapkamers, een woonkamer, badkamer en een keuken. Het huis is omringd door weilanden en als je geluk hebt, dan kun je vanuit het raam reeën in het veld zien.

Wc-borstelwerpen bij Twentekiek

Na een heerlijk ontbijtje bij Twentekiek is het tijd voor het WC-borstelwerpen. Nog nooit van gehoord? Ik ook niet. Anita heeft het namelijk zelf verzonnen. “We hadden al jaren het klompjesgolf en we vonden het tijd voor iets nieuws.” En dat is gelukt. WC-borstelwerpen gaat als volgt: De groep wordt verdeeld in twee groepen. De groep met de rode borstel en de groep met de zwarte borstel. Beide groepen gooien de borstel richting de toiletpot (uiteindelijk moet deze erin) en daarna is steeds degene die het verst bij de toiletpot vandaan ligt het eerst aan de beurt. Je moet in zo min mogelijk aantal beurten de borstel in de pot gooien. Zodra dat is gelukt, ga je door naar de volgende pot.

Op het veld rondom Twentekiek is een route uitgestippeld van ongeveer 1 kilometer en je komt ook nog een stukje door het bos. De toiletpotten zijn allemaal verschillend: Eéntje zoals we die allemaal kennen, een oude vierkante ‘poepdoos’ of een wc-bril die aan de boom hangt. Ook is er een toiletpot die helemaal versierd is met bloemetjes (en soms ligt er een nepdrol in 😉 ). Het is nog best wel een kunst, want in het begin gooi ik de borstel steeds te hoog en wordt hij ook nog eens weggeblazen door de wind, maar bovenal is het ontzettend gezellig en regelmatig liggen we met z’n allen in een deuk.

Voor onderweg heeft Anita een kruiwagen meegenomen waarin je zelf koffie, thee en iets lekkers kunt meenemen. Wij picknicken bovenop de poepdoos. Origineler kan je het niet krijgen..! ?

Wil je ook verblijven en/of WC-borstelwerpen of Klompjesgolf spelen bij Twentekiek?
Website: http://twentekiek.com
Adres: Grote Looweg 9, 7495 TL Ambt Delden

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Hier verzamelt ze verhalen over kastelen, interactieve musea, natuurgebieden, buitensport en stedentrips in Nederland.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

2 Comments

  1. Haha dat wc borstelwerpen klinkt echt hilarisch, dat kan ook echt alleen in Twente verzonnen worden ;p Volgens mij doet dat het best goed met familiedagen en feestjes. Ik ga zo eens kijken wat je nog meer in de buurt hebt gedaan, leuk!

    • Zoiets doet het zéker goed op familiefeestjes! We hebben ontzettend veel plezier gehad die dag!

Write A Comment

Schrijf je in voor leuke
tips in je mailbox!