Onze ontdekkingstocht door Rotterdam begint bij het centraal station. Met een plattegrondje in de hand krijgen we te voet alle highlights van Rotterdam te zien.

Witte de Withstraat

Als eerste komen we langs de Witte de Withstraat. De Witte de Withstraat is één van de gezelligste straten van Rotterdam. Hier vind je cafés, restaurants, winkels, kunstgalerijen en hotels met allemaal een unieke stijl. In deze levendige straat kun je dus je hart ophalen wat betreft cultuur of uitgaan.

De Erasmusbrug

Wie ‘Rotterdam’ zegt, zegt ‘Erasmusbrug’. Hij werd gebouwd in 1996 en door de schuine staalkabels kreeg hij de bijnaam ‘De Zwaan’. Overdag is hij al indrukwekkend, maar hij wordt des te mooier als je hem ’s nachts bekijkt. De Erasmusbrug wordt dan namelijk uitgelicht met verschillende kleuren en knipperlichten.

Hier vinden diverse evenementen plaats zoals de grootste vuurwerkshow van Nederland tijdens oud&nieuw en de Wereldhavendagen in september.

De Euromast

We vervolgen onze weg naar de Euromast. Onderweg naar de Euromast kom je langs de Kunsthal. Nóg een ideale stop voor de cultuurliefhebbers onder ons.

De Euromast is een kenmerk van de stad en is 185 meter hoog. Hij is spannender dan je denkt, want hier kun je vanaf abseilen èn tokkelen met meer dan 100 kilometer per uur! Durf jij? Check hier de prijzen en beschikbaarheid.

De Holland Amerikakade

Aan de Amerikakade bevindt zich het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn. De enorme passagiersschepen die hier vertrokken, zetten in de 19e eeuw ongeveer een half miljoen mensen over naar Amerika. Inmiddels is in het voormalig hoofdkantoor een hotel gevestigd, dat toepasselijk ‘Hotel New York‘ heet.

De Amerikakade is een schitterende locatie middenin de stad, waar je ook kunt slapen in het Nhow hotel. Van hieruit heb je uitzicht op de Erasmusbrug, wat vooral ’s nachts echt te gek is.

Uitzicht vanuit het Nhow hotel op de Erasmusbrug ‘by night’.

RIB-experience Rotterdam

Voor de thrillseekers is er nog een andere spectaculaire activiteit: RIB-boot varen. 30 Minuten lang scheur je tussen de Willemsbrug en Schiedam terwijl je onderweg allerlei highlights van de stad te zien krijgt. Maar ja, om iets te zien moet je natuurlijk wel goed opletten, want deze boot gaat keihard!

De Oudehaven

Onderweg naar de Oudehaven kom je langs het Maritiem Museum heeft een enorme collectie schepen en kranen. Bootliefhebbers verzamelen! De Oudehaven dateert uit 1350 en is daarmee één van de oudste havens van Nederland. Er zijn veel gezellige cafés en restaurants en hier vlakbij vind je ook de Markthal en de beroemde Kubuswoningen van Rotterdam.

Markthal

We sluiten onze wandeling af in de Markthal, want we hebben trek gekregen van al dat wandelen. De Markthal is een hele grote indoor foodhal en ook nog eens de mooiste foodhal die je ooit gezien hebt. Het hoge plafond is helemaal gedecoreerd met bloemen. In de hal vind je allerlei kraampjes met eten uit alle uithoeken van de wereld. Smullen maar!

Verblijf in het Delta Hotel

De tweede nacht verblijven we in het Delta Hotel Vlaardingen. Het Delta Hotel staat boven het water en van hieruit heb je uitzicht over de havens van Rotterdam. Er varen regelmatig grote vrachtschepen voorbij en een tv heb je dus bijna niet meer nodig! ’s Avonds kun je er romantisch dineren in het restaurant en op verzoek brengen ze je ’s ochtends ontbijt op bed. Een heerlijke plek om bij te komen van een drukke dag in Rotterdam!

De makkelijkste en leukste manier om hier te komen is per watertaxi.

Wil je zelf Rotterdam bezoeken?

Onze route door Rotterdam: We wandelden vanaf het station langs de Witte de Withstraat, naar de Euromast, de Erasmusbrug, de Holland Amerikakade, de RIB-experience, de Oudehaven, langs de Markthal en de Kubuswoningen en we overnachtten in het Nhow hotel en in het Delta Hotel Vlaardingen.

Overnachten in Rotterdam

Fietsen rondom Rotterdam

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

2 Comments

  1. Vroeger vond ik Rotterdam helemaal niets, maar ik zou heel graag weer eens die kant op gaan. Mijn moeder was onlangs een weekend in Rotterdam en zij was positief verrast. Vooral de Markthal wil ik heel graag bezoeken.

    • Rotterdam is zeker leuk voor een dagje, of weekendje. Er is veel te zien. En ’s avonds vond ik de Witte de Withstraat erg gezellig!

Write A Comment