Tijdens het Zandsculpturenfestijn in Garderen worden elk jaar de mooiste zandsculpturen tentoongesteld. Dit jaar was het thema ‘grootmoeders tijd’. Sinds kort kun je het Zandsculpturenfestijn ook in de winter bezoeken.

In Garderen word ik aangestaard door honderden zandkleurige ogen. Loeki de Leeuw, Ot en Sien, de Aardappeleters en natuurlijk Oma lachen me toe.

Veluws Zandsculpturenfestijn 001

Grootmoeder’s tijd

Het thema van het Zandsculpturenfestijn is er dit jaar “Grootmoeders tijd”, in de breedste zin van het woord. Er zijn bijvoorbeeld gebeurtenissen uit de geschiedenis afgebeeld, zoals een watersnoodramp of de bevrijding van Nederland, maar ook figuren uit kinderboeken of simpelweg een paar mensen die boodschappen doen bij de kruidenier.

Veluws Zandsculpturenfestijn 002

Zandkunstenaars

Het zand komt uit de Maas en is laag voor laag geplet. Dat doen ze door het zand in een houten bak te storten, er water bij te doen en aan te stampen. Daarna komt de volgende laag erop. Het zand wordt daar zó stevig van, dat je de kubus eraf kunt halen en het als één blok blijft staan! De kunstenaars krijgen een tekening en mogen hun artistieke talent erop loslaten. Knap hoor!

Veluws Zandsculpturenfestijn 003

Wil je de zandsculpturen in Garderen bekijken?

Het zandsculpturenfestijn Garderen is de hele zomer geopend. In de winter is de tentoonstelling in winterse sferen en zijn ook ijssculpturen te zien. Bekijk de website voor meer informatie.

Dit artikel werd geschreven op dag 70 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

12 Comments

  1. prachtige foto’s Mirre een omgeving waar je zeker een keer terug moet komen geniet van je fijne avond en val niet in slaap in je welverdiende bad

  2. Wat is Gelderland mooi, je denkt na al het fietsen dat je het meeste hebt gezien. Maar fiets je de knooppunten routes dan kom je steeds op onverwachtse plekken. Een aanrader

Write A Comment