Vandaag fiets ik een deel van de 35-kilometer lange “Zes kastelen fietsroute” rondom Diepenheim. De routebeschrijving vind je onderaan dit artikel. 

Watermolen Den Haller

Mijn route begint bij Watermolen Den Haller. Den Haller ligt aan de Diepenheimse Molenbeek en is vermoedelijk de oudste nog bestaande watermolen van Nederland. Hier kun je ook de Middeleeuwse nederzetting Den Haller bekijken. Rond het jaar 1200 woonde hier Wolbertus van Diepenheim. Hier liggen dan ook de wortels van het latere stadje Diepenheim.

Kasteel Warmelo

Het eerste kasteel dat ik op de Zes kastelen fietsroute tegenkom is kasteel Warmelo. Dit is vooral in de zomer een grote publiekstrekker, want dan zijn er zandsculpturen. Ook spreekt het kasteel tot de verbeelding omdat de moeder van prins Bernhard er heeft gewoond. Het kasteel is tot de lente gesloten, maar je kunt wel vrij wandelen op het grote landgoed van 7 hectare groot.

Adres: Stedeke 11 in Diepenheim.
Lees verder over kasteel Warmelo op Wikipedia of op de website van kasteel Warmelo.

Huis Diepenheim

Al fietsend door mooie laantjes, komen we vanzelf uit bij Huis Diepenheim. Dit is de oudste Havezathe van het stadje Diepenheim.

Adres: Stedeke 1 in Diepenheim.
Lees verder over Huis Diepenheim op Wikipedia of op de website van Hof van Twente.

Landgoed Twickel

De route komt niet langs Landgoed Twickel, maar voor wie een extra ommetje wil maken, is dit absoluut de moeite waard.

Landgoed Twickel ligt bij het stadje Delden. Het landgoed is bijna 700 jaar oud en wel 4.300 hectare groot. Op Landgoed Twickel, het grootste landgoed van Nederland, kun je eindeloos wandelen en fietsen.

Eéns per jaar zijn de deuren van kasteel Twickel geopend. Verder zijn er prachtige tuinen en er is een hertenkamp. Ook vind je op het landgoed nog een oude zaagmolen en een oude watermolen. Er valt genoeg te ontdekken op Twickel!

Adres: Twickelerlaan 7, 7495 VG Ambt Delden
Meer informatie vind je op de website van kasteel Twickel en op Wikipedia.

De route

De hele fietsroute vind je op route.nl.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Hier verzamelt ze verhalen over kastelen, interactieve musea, natuurgebieden, buitensport en stedentrips in Nederland.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

  1. T. Meinderts Reply

    Wat een mooie en ontspannende omgeving! Vrolijke foto’s waaronder Mirre op high tea!

Write A Comment

Schrijf je in voor leuke
tips in je mailbox!