Aah, Zeeland… Het land dat doet denken aan zilte zee, zeehonden, Oesters en Zeeuwse gastvrijheid. We gaan vandaag op ontdekkingsreis door Zuid-Beveland, één van de schiereilanden van Zeeland.

De stad Middelburg

De hoofdstad van Zeeland en één van de gezelligste steden die je in deze provincie kunt vinden is natuurlijk Middelburg. Hier vind je leuke straatjes, pleinen, indrukwekkende gebouwen en gezellige cafés. Middelburg is een stad vol bezienswaardigheden en deze mag je zéker niet overslaan bij een bezoekje aan Zuid-Beveland.

Middelburg op Zuid-Beveland

Overnachten in Middelburg: Natuurhuisje of hotel Stadsdromer.

De stad Goes

Wij beginnen vandaag niet in Middelburg, maar in Goes, een gezellige stad in Zuid-Beveland met een haven en veel cafés en winkelstraten. Het is een uitvalsbasis voor ontdekkingstochten op de Oosterschelde, een zeearm die door de Oosterscheldekering volledig kan worden afgesloten. Daardoor is het een uniek natuurgebied. Er leven onder andere zeehonden, grijze zeehonden en bruinvissen (dolfijnen).

Stadshaven Goes in Zeeland

Overnachten in Goes: Natuurhuisje of hotel Katoen.

De Oosterschelde is het grootste Nationaal Park van Nederland en bestaat vooral uit water. Hier leven zo’n 40-60 Bruinvissen en ongeveer 150 zeehonden. We zien op een drooggevallen plaat toch zeker 40 grijze zeehonden liggen. Ze lijken zich nauwelijks aan ons te storen, behalve als we te dichtbij komen. Ze liggen op de plaat te rusten en te drogen. Zo nemen ze vitamine D op van de zon.

Zeehondentour op de Oosterschelde

Gerelateerd: Fietsen door Zeeuws-Vlaanderen.

Al eerder zag ik zeehonden van zo dichtbij op Vlieland, maar het blijft spectaculair! Voor natuurschoon hoef je helemaal niet naar het buitenland. Verderop zien we ook nog een bruinvis zwemmen! Wat een geluk!

De Zeelandbrug

Met een lengte van 5022 meter is de Zeelandbrug de langste brug van Nederland. De Zeelandbrug heette vroeger de Oosterscheldebrug en men moest vroeger tol betalen zodat de bouw van de brug terugbetaald kon worden. We varen tussen pijlers van de brug door en ik staar in de verte. Ik kan het einde van de brug nauwelijks zien, want hij lijkt op te lossen tussen hemel en aarde.

Zeelandbrug Oosterschelde Zuid-Beveland

Overnachten aan de Oosterschelde: Roompot park Veerse Kreek.

De Oosterscheldekering

Van de bezienswaardigheden in Zuid-Beveland is de Oosterscheldekering absoluut uniek. Het is het grootste en beroemdste Deltawerk van Nederland en beschermt het achterliggende gebied tegen hoogwater. Een indrukwekkend gezicht! Op het voormalig werkeiland Neeltje Jans is een informatiecentrum waar je meer te weten kunt komen over dit enorme complex.

Oosterschelde-Stormvloedkering

Video van Goes en de Oosterschelde

Deze dag in Zeeland werd georganiseerd door Stichting Goes Marketing. Ga voor meer informatie over Goes naar goesisgoes.nl. Zie voor meer inspiratie en bezienswaardigheden op Zuid-Beveland dit artikel.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan. Volg jij ons trouwens al op social media?

Reageren